ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εμπλοκή για το Ελληνικό – Στο ΣτΕ δύο οικολογικές οργανώσεις

Νέα εμπλοκή για το Ελληνικό – Στο ΣτΕ δύο οικολογικές οργανώσεις

Σε... νέους σκοπέλους «σκοντάφτει» η επένδυση στο Ελληνικό.

Έπειτα από την εμπλοκή που ανέκυψε από τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σήμερα δύο οικολογικές οργανώσεις προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές.

Ειδικότερα οι οικολογικές οργανώσεις εστιάζουν στη μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της εν λόγω περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.

Οι οικολογικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).

Τονίζουν ότι παραβιάστηκε το άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει, μεταξύ των άλλων, τις δασικές εκτάσεις και κατ΄ επιταγή του οποίου προκύπτει η υποχρέωση σύνταξης δασικού χάρτη (κάτι που δεν έχει γίνει) και τη νομοθεσία (νόμοι 3889/2012, 4389/2016,κ.λπ.).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία και στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά. Μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα η αίτηση ακύρωσής του να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλεια του ΣτΕ.

Σχετικές ειδήσεις