ΕΦΚΑ: Θα δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο για να βγουν οι συντάξεις και να μην χαθεί η υποδόση

Newsbomb

Σε «αγώνα» δρόμου προκειμένου να εκδοθούν νέες συντάξεις, ώστε να μην χαθεί η υποδόση των 800 εκατομμυρίων ευρώ, έχει επιδοθεί ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Με έγγραφό του, ο διοικητής του Φορέα, Αθανάσιος Μπακαλέξης, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να αξιοποιήσουν ακόμη και τις ημέρες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (7-8 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των «εκκρεμοτήτων», με ημερομηνίες 30/6 και 31/8.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως, εάν δεν υφίστανται τέτοιες εκκρεμότητες προς εκκαθάριση, «θα πρέπει να λάβει γνώση εγγράφως η Γενική Διεύθυνση Απονομής Συντάξεων», ενώ υπάρχει η διαβεβαίωση προς τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ότι όσοι εργαστούν το Σαββατοκύριακο θα λάβουν ως αντάλλαγμα άδεια κάποιον επόμενο μήνα.

Ενδεικτική της αγωνίας που επικρατεί, είναι η επισήμανση ότι «το αποτέλεσμα των ενεργειών σας θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας μας», καθώς η έγκαιρη εκκαθάριση των αιτήσεων για νέες συντάξεις θα επηρεάσει την επίτευξη των μνημονιακών στόχων και άρα την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved