ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε το ΔΝΤ της Ευρώπης

Ρέγκλινγκ: Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε το ΔΝΤ της Ευρώπης

Κλάους Ρέγκλινγκ | Ειδήσεις: Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, πρότεινε την Τρίτη (14/11/2017) την ενίσχυση του ρόλου του ως υπερ-εγγυητή των τραπεζών και ενός φορέα αντίστοιχου του ΔΝΤ στην ΕΕ.

Σε ομιλία του στο Κολέγιο της Μπριζ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ πρότεινε ότι ο ESM να αναλάβει στο μέλλον τον ρόλο του εγγυητή των προβληματικών τραπεζών στην ευρωζώνη, σε περίπτωση που τα μέτρα που θα ληφθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα κράτη στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης δεν είναι αρκετά.

«Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι στα μάτια των χρηματοπιστωτικών αγορών, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Εξ ου και η ανάγκη για ένα δίχτυ ασφαλείας, έναν ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει ο ESM στο μέλλον», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

Ζήτησε επίσης ο ESM να μετασχηματιστεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο: «Μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ συνέβαλλε πάντα στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, αλλά δημιουργείται μια συναίνεση ότι θα διαδραματίσει μικρότερο ρόλο σε μελλοντικές κρίσεις. Ο ESM θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, καθώς και άλλα καθήκοντα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις