Χάος στην Εθνική Οδό μετά από σύγκρουση νταλίκας με δύο αυτοκίνητα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης…

Νέα δημοσκόπηση: Πέντε στους δέκα Έλληνες θέλουν πρόωρες εκλογές (pics)

Εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας…

Άγρια κόντρα - Μαξίμου: «Θρασύδειλος ο Μητσοτάκης» - ΝΔ: «Ο πανικός σας προκαλεί θυμηδία»

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας…

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - Ανατροπή στις ημερομηνίες πληρωμών: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Κοινωνικό μέρισμα: Λίγο νωρίτερα η πρώτη πληρωμή…

Κέρκυρα: Συναγερμός για εξαφάνιση 26χρονου (pic)

Εξαφάνιση ενηλίκου από την περιοχή των Καρουσάδων,…

«Ανάσα» για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες: Ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ΦΠΑ και ενοίκια

«Ανάσα» για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες: Ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ΦΠΑ και ενοίκια

Σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ΦΠΑ που θα «ανακουφίσουν» χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες από την ατελείωτη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία που αυτή συνεπάγεται καθώς και μείωση στα λειτουργικά τους κόστη προχωρά η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή η κατάργηση του χαρτοσήμου που επιβαρύνει πολλές συναλλαγές θα συμβάλλει στην πτώση των τιμών των ενοικίων σε ό,τι αφορά στα επαγγελματικά ακίνητα καθώς και σε φθηνότερες υποθήκες στα «κόκκινα» δάνεια.

Η τεχνική συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς σχετικά με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης προβλέπει ακόμη ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού στη μάχη για τη φοροδιαφυγή, διορθώσεις αδικιών στα τεκμήρια διαβίωσης καθώς όπως και κούρεμα τον φοροαπαλλαγών των επιχειρήσεων  και της ναυτιλίας με στόχο την τόνωση των δημοσίων εσόδων και την πιο δίκαιη κατανομή της φορολογίας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως:

Αύξηση του ορίου ακαθάριστων εσόδων για την προαιρετική εξαίρεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ. Το όριο των ακαθάριστων  εσόδων σήμερα είναι 10.000 ευρώ και οι θεσμοί επιθυμούν να αυξηθεί στα 25.000 ευρώ. Η προαιρετική απαλλαγή από τον ΦΠΑ απαλλάσσει χιλιάδες μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ.

Μέσα στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται και η επανεξέταση του Κώδικα του Χαρτοσήμου, δηλαδή των υπηρεσιών στις οποίες εξακολουθεί να επιβάλλεται χαρτόσημο.

Η κατάργηση του χαρτοσήμου στα ενοίκια θα μειώσει το συνολικό καταβαλλόμενο  μίσθωμα συρρικνώνοντας  το λειτουργικό κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των επενδύσεων.

Μία ακόμη παρέμβαση στο πεδίο του χαρτοσήμου είναι η κατάργηση του στις συμβάσεις μεταξύ δανείων και ιδιωτών.

Πηγή: εφημερίδα Έθνος