Το «Άφοβο Κορίτσι» της Γουόλ Στριτ

Το «Άφοβο Κορίτσι» της Γουόλ Στριτ

Το «Άφοβο Κορίτσι» θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Financial District του Μανχάταν. Το ορειχάλκινο άγαλμα της Κρίστεν Βίσμπαλ θα κοιτά το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το «άφοβο κορίτσι» παραγγέλθηκε από την εταιρεία χρηματοοικονομικών State Streetb Global Advisors (SSGA) στο πλαίσιο εκστρατείας για την αύξηση του αριθμού των γυναικών που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών, και αποκαλύφθηκε ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2016.

Προοριζόταν να είναι μια μη μόνιμη εγκατάσταση και το μικρό κορίτσι στεκόταν απέναντι στο εδώ και χρόνια σύμβολο της Γουόλ Στριτ, τον «Επιτιθέμενο Ταύρο», το διάσημο άγαλμα του Αρτούρο ντι Μόντικα. Ωστόσο αποφασίστηκε να μεταφερθεί από αυτό το σημείο μετά από τις αντιδράσεις του ίδιου του Μόντικα που πίστευε ότι η αντιπαράθεση «αλλοίωνε» το δικό του δημιούργημα.

Όποιος επιθυμεί θα μπορεί πλέον να αποκτήσει αντίγραφο του «Άφοβου Κοριτσιού». Η Βίσμπαλ έχει κατασκευάσει 1.000 αντίγραφα, ύψους 61 εκατοστών, απολύτως πιστά στο πρωτότυπο, τα οποία διαθέτει αντί 6.500 δολαρίων το ένα.

«Ελπίζω το περιορισμένων αντιτύπων ορειχάλκινο γλυπτό να είναι σύμβολο ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης, αλλά και υπενθύμιση ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο φύλων και διαφορετικών κουλτουρών είναι το πεφωτισμένο μονοπάτι προς πιο έξυπνες και πιο σίγουρες αποφάσεις» επισημαίνει, στον ιστότοπο του «Άφοβου Κοριτσιού», η δημιουργός ενώ προσθέτει πως το 20% των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθεί δωρεά σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που ενδυναμώνουν νεαρές γυναίκες και υποστηρίζουν την ισότητα των δύο φύλων.