Στις φλόγες αυτοκίνητο στην Αττική Οδό: Ουρές χιλιομέτρων (pics+vid)

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το πρωί της…

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 5.500 θέσεις στο Δημόσιο - Ποιοι οι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ: Δημόσιοι φορείς και υπουργεία αναμένεται να…

Βρετανία: Δεν έχουν συγκεντρωθεί οι επιστολές για την πρόταση μομφής κατά της Μέι

Η Τερέζα Μέι απειλείται με την κατάθεση…

Αθήνα: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ιερά Οδό

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/11)…

Τρομακτικό τροχαίο στην Καστοριά κοντά σε σχολείο (pics - vid)

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας…

Συνεχίζει την επίθεση στην Folli Follie το QCM

Συνεχίζει την επίθεση στην Folli Follie το QCM
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κυκλοφορούν φήμες για νέα επίθεση εναντίον έτερης ελληνικής εισηγμένης εταιρείας με δίκτυο λιανικών πωλήσεων

Μια ημέρα πριν από την ολοκλήρωση των stress tests, η προσοχή των επενδυτών δεν είναι στραμμένη στο γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες τα πέρασαν με επιτυχία, αλλά στην  επίθεση εναντίον της εισηγμένης Folli Follie που προκάλεσε πτώση στην χρηματιστηριακή αξία πάνω από 400 εκατ. ευρώ μέσα σε μια συνεδρίαση.

Όπως φαίνεται, το ελληνικό χρηματιστήριο και ορισμένες εισηγμένες τέθηκαν στο στόχαστρο hedge funds. Ό,τι δεν κατάφεραν επί ένα χρόνο τρία εγγλέζικα funds που σόρταραν ελληνικές τραπεζικές μετοχές, φαίνεται να το καταφέρνει ένα hedge Fund (Quintessential Capital Management) με άγνωστα υπό διαχείριση κεφάλαια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πως ένα απο τα τρία fund είχε ξεκινήσει να σορτάρει την μετοχή της Folli – Follie, αλλά μετά από μερικές ημέρες σταμάτησε.

Το Quintessential Capital Management μετά την αιφνίδια επίθεση κατά της αξιοπιστίας της εισηγμένης Folli – Follie που προκάλεσε πτώση στην χρηματιστηριακή αξία πάνω από 400 εκατ. ευρώ μέσα σε μια συνεδρίαση  συνεχίζει να αμφισβητεί τον ισολογισμό στην Κίνα και αναφέρει πως διαθέτει λιγότερα καταστήματα από ότι ισχυρίζεται ( 60 και όχι 240). Μάλιστα σε  μια δεύτερη έκθεση επανέρχεται με νέα "καμπανάκια" για τον αριθμό και τον όγκο πωλήσεων των σημείων πώλησης (POS) του ομίλου αλλά και τα ταμειακά του υπόλοιπα. Το QCM συστήνει μάλιστα στους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα νεότερα έγγραφα που θα δημοσιεύσει η Folli Follie. αναφέρει τον τρόπο καταμέτρησης των καταστημάτων, ενώ σε ένα tweet του ανέφερε ότι η αντίδραση του στις απαντήσεις της εταιρείας θα είναι ένα καταστροφικό σορτ (devastating short).

Απάντηση κ. Κουτσολιούτσου - Προαναγγελία νέας επίθεσης εναντίον άλλης εισηγμένης

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Folli – Follie κ. Τ. Κουτσολιούτσος σε απάντηση των όσων ισχυρίζεται το fund δεσμεύθηκε να δώσει αναλυτικές απαντήσεις προς τους επενδυτές και την Κεφαλαιαγορά (με προγραμματισμένη συνάντηση) για τα σημεία πώλησης στην Κίνα ενώ δήλωσε πως θα καταφύγει δικαστικά εναντίον του Fund.

Το Quintessential Capital Management σε νέα δεύτερη έκθεση του αναφέρει τον τρόπο καταμέτρησης των καταστημάτων – λέει ότι περιλαμβάνει όσα απάντησε εκπρόσωπος στο τηλέφωνο ενω δίνει και κατάλογο των καταστημάτων. Το σημαντικό είναι πως κυκλοφορούν φήμες για νέα επίθεση εναντίον έτερης ελληνικής εισηγμένης εταιρείας με δίκτυο λιανικών πωλήσεων.

 

TAGS:

 

PHOTO GALLERY