ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρόπουλος: Το 25% των συνταξιούχων δεν θα έχει καμία μείωση

Πετρόπουλος: Το 25% των συνταξιούχων δεν θα έχει καμία μείωση

«Έχουμε πλεονάσματα. Συνεπώς, έχουμε το περιθώριο που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε ζητήματα που πλήττουν τους πολίτες» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 88,6.

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι «έχουμε επτά μήνες μπροστά μας». «Υπάρχει ένα μέρος των συνταξιούχων που μπορεί να υποστεί μείωση, δεν είναι, όμως, το σύνολο». Επισημαίνοντας ότι το 25% των συνταξιούχων δεν θα έχει καμία μείωση, καθώς αυτό το ποσοστό, περίπου 620.000 χιλιάδες, που λάμβαναν συντάξεις από τον ΟΓΑ, δεν συμπεριλαμβάνονται στον επανυπολογισμό.

Επιπλέον, ο υφυπουργός είπε πως θα καταγραφεί βελτίωση τουλάχιστον στο 20% των συνταξιούχων, «που θα δουν μικρές έως θεαματικές αυξήσεις σε κάποιες περιπτώσεις».

«Δεν είπα ότι θα επέλθει μείωση. Είπα ότι, από το σύστημα, προκύπτει μείωση. Εμείς θέλουμε να μην επέλθει αυτή η συνέπεια, αλλά να την περιορίσουμε, αν είναι αναπόφευκτη κάποια μείωση σε κάποιο μέρος των συντάξεων, διότι έχουμε και άλλα πεδία δράσης κοινωνικών αναγκών» εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος.

Η Κυβέρνηση κατευθύνεται προς την πλευρά τής εξυπηρέτησης των αναγκών των συνταξιούχων, ενώ «η ΝΔ κατευθύνεται προς την πλευρά της μείωσης των συνταξιοδοτικών παροχών, διότι μιλάει για μείωση των εισφορών, άρα συρρίκνωση των εσόδων και, επομένως, μείωση των συντάξεων με θεαματικό τρόπο» είπε.

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υποστήριξε ότι βήμα-βήμα πετυχαίνονται τα καλά αποτελέσματα. «Αυτήν τη στιγμή, είμαστε στην καλή θέση να μπορούμε να συζητάμε όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε στη συνέχεια. Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η συζήτηση για την έξοδο από τα μνημόνια και η συμφωνία στις 21 Ιουνίου».

Σχετικές ειδήσεις