ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Μάριο Σεντένο: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο

Eurogroup - Μάριο Σεντένο: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο

Eurogroup | Ειδήσεις: Την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα χαιρέτησε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το τέλος των εργασιών του Συμβουλίου της ευρωζωνης και τόνισε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

«Μετά από 8 χρόνια η Ελλάδα μαζί με την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ισπανία και τη χώρα μου την Πορτογαλία, ανήκει στις χώρες που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα στήριξης», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Τόνισε επίσης, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις μετά το πέρας του προγράμματος και όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό το ονομάζουμε ιδιοκτησία και αποτελεί προϋπόθεση ώστε η Ελλαδα να συνεχίσει να είναι στα πόδια της».

Αναφερόμενος στη συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους ο Σεντένο έκανε λόγο για εμπροσθοβαρή μέτρα, όπως επέκταση στα δάνεια του EFSF και επέκταση της μείωσης των επιτοκίων, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές.

Ο Σεντένο έκανε επίσης γνωστό ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στη διαδικασία εποπτείας της χώρας και ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα με ένα μαξιλάρι ασφαλείας 25 δισ. για τους υπόλοιπους 22 μήνες». Τέλος, υπογράμμισε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Σχετικές ειδήσεις