ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιτάν: Πτώση των κερδών στο εννεάμηνο

Τιτάν: Πτώση των κερδών στο εννεάμηνο

Μείωση κατά 46,2% κατέγραψαν τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου Τιτάν, στο εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν στα 52,9 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 838,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 18,4%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) μειώθηκαν κατά 15,5% και έφθασαν τα 219,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, η επιδείνωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων το εννεάμηνο οφείλεται, κυρίως, στη ραγδαία πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στην καθήλωση της αγοράς των ΗΠΑ σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς και στην κόπωση, που παρουσίασε η αγορά της Αιγύπτου, το τρίτο τρίμηνο του έτους.Αρνητική ήταν και η επίδραση του ενεργειακού κόστους στο κόστος παραγωγής, λόγω της ανοδικής πορείας των τιμών των στερεών και υγρών καυσίμων. Στον αντίποδα, η υψηλότερη συνεισφορά των αγορών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Τουρκίας επηρέασαν θετικά τα αποτελέσματα του ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr