ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι οι προθεσμίες πληρωμής των 5 δόσεων

ΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι οι προθεσμίες πληρωμής των 5 δόσεων

Οι φορολογούμενοι που έλαβαν πιστωτικά εκκαθαριστικά για τα εισοδήματα του 2017 δεν θα εισπράξουν τις επιστροφές φόρου καθώς αυτές ήδη συμψηφίστηκαν με τις οφειλές Ενιαίου Φόρου Εισοδήματοςπου βεβαιώθηκαν τον Αύγουστο

Μέχρι την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των ακινήτων της χώρας να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2018. Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες έως τις 28 Σεπτεμβρίου και η πέμπτη έως το τέλος Ιανουαρίου 2019.

Αναλυτικότερα:

-Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018

-Η δεύτερη δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2018

-Η 3η δόση έως τις 30 Νοεμβρίου 2018

-Η 4η δόση έως τις 28 Δεκεμβρίου 2018

-Η 5η δόση έως τις 31 Ιανουαρίου 2019

Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ εφάρμοσαν και φέτος τις διατάξεις του άρθρου 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), που προβλέπουν ότι ποσά επιστροφών φόρου, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοι, επιτρέπεται να συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δηλαδή με φόρους που έχουν βεβαιωθεί στα ονόματά τους, αλλά οι προθεσμίες εξόφλησής τους δεν έχουν ακόμη εκπνεύσει. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες ΔΟΥ συμψηφίζουν τις επιστροφές φόρων εισοδήματος που έπρεπε κανονικά να καταβάλουν εφάπαξ στους φορολογούμενους, με τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από τον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες κανονικά θα μπορούσαν να εξοφληθούν από τους φορολογούμενους σε 5 μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ομόνοια: Μυστήριο με μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Καιρός: Ξεχάστε το καλοκαίρι - Πλησιάζει ψυχρή εισβολή