ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ ebill: Πώς θα κερδίσετε χαμηλότερη χρέωση - Όσα πρέπει να κάνετε

ΔΕΗ ebill: Πώς θα κερδίσετε χαμηλότερη χρέωση - Όσα πρέπει να κάνετε

Όσοι είναι ήδη πελάτες της Επιχείρησης έχουν την επιλογή για την αποστολή μηνιαίων λογαριασμών

Ενόψει της εφαρμογής της πολιτικής μείωσης των έγχαρτων λογαριασμών και της επιβάρυνσής τους με ένα ευρώ από την 1η Δεκεμβρίου εκτός από το ότι ενεργοποιώντας θα γλιτώσετε την έξτρα χρέωση ακόμη ένα πλεονέκτημα του ΔΕΗ ebill είναι και η έκδοση μηνιαίου λογαριασμού και όχι διμήνου.

Το μόνο που απαιτείται είναι ο πελάτης να το δεχθεί. Οι λογαριασμοί θα αποστέλλονται με email, αλλά ο κάθε πελάτης θα λαμβάνει τρεις έναντι λογαριασμούς και ο τέταρτος θα είναι εκκαθαριστικός.

Πρακτικά ο νέος τρόπος πληρωμής των λογαριασμών συμφέρει τους συνεπείς καταναλωτές, ήτοι εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν εγκαίρως τα ποσά. Για να ενταχθούν στον Μηνιαίο Λογαριασμό νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στο ebill.

Οι λογαριασμοί εκδίδονται κάθε μήνα αντί για κάθε 2 μήνες. Μέσα στο 4μηνο εκδίδονται 3 Έναντι λογαριασμοί και ένας Εκκαθαριστικός. Ο Έναντι λογαριασμός του μήνα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της κατανάλωσής σας, την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα ποσά υπέρ Δήμου υπολογίζονται αντίστοιχα βάσει των ημερών έκδοσης (π.χ. 30 ημερών).

Η πρόσβαση στους λογαριασμού σας γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και διακόπτεται η αποστολή έντυπων λογαριασμών μέσω ταχυδρομείου και γλιτώνετε και την έξτρα χρέωση.

Τι πρέπει να κάνετε για να εγγραφείτε στο ΔΕΗ ebill

Εάν είστε οικιακός πελάτης, επαγγελματίας ή έχετε επιχείρηση με διμηνιαία έκδοση λογαριασμών, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

- Εγγραφή στην υπηρεσία e-bill
- Επιλογή για λήψη μόνο Ηλεκτρονικού Λογαριασμού
- Επιλογή του Προγράμματος «Μηνιαίος Λογαριασμός»

- Εξαιρούνται από το πρόγραμμα οι κοινόχρηστες παροχές

Τα βήματα για την εγγραφή στο e-bill

1) Οι πελάτες της ΔΕΗ πρέπει να μπουν στο e-bill

2) Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν «κλικ» στην επιλογή «εγγραφή νέου χρήστη»

3) Στη συνέχεια να επιλέξουν «Φυσικό πρόσωπο/Ιδιώτης»

4) Ανοίγει το σχετικό παράθυρο και εκεί οι πελάτες πρέπει να βάλουν τα στοιχεία που τους ζητά το σύστημα. Ορισμένα στοιχεία υπάρχουν στους λογαριασμούς

Αφού κάνετε εγγραφή έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να λαμβάνεται μόνο ηλεκτρονικό λογαριασμό. Ταυτόχρονα, μπορείτε να επιλέξτε το νέο πρόγραμμα Μηνιαίος Λογαριασμός για νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, ώστε να λαμβάνετε και να εξοφλείτε το λογαριασμό σας κάθε μήνα. Σημειώνεται ότι γίνεται ειδοποίηση για την έκδοση του λογαριασμού με e-mail ή και sms.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά ενστόλων: Επιστρέφονται 820 εκατ. ευρώ - Δείτε πόσα και πότε θα τα λάβουν

Καταργείται ο νόμος Κατσέλη: Δείτε τι αλλάζει για τους δανειολήπτες - Όσα πρέπει να ξέρετε