Γερμανικές διαρροές πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Newsbomb

Πιο απαισιόδοξη φαίνεται να είναι η γερμανική κυβέρνηση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά στο αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφήςπου θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο.


Συγκεκριμένα πηγή που πρόσκειται στην Γερμανική κυβέρνηση, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters: «Πρέπει να διαπιστώσω ότι είμαι πιο απαισιόδοξος απ' ό,τι την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά τη δυνατότητα να έχουμε μια πλήρη συμφωνία», προσθέτοντας ακόμη πως «οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών» δείχνουν πως ένας «ορισμένος αριθμός εταίρων δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Εξαιρετικά κρίσιμη παρουσιάζεται για τη Γερμανία η επίτευξη συμφωνίας στις Βρυξέλλες «τουλάχιστον των 17» χωρών της ευρωζώνης, για μια ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας που να βασίζεται στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Στις Βρυξέλλες θα πρέπει «να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα όσον αφορά τη μελλοντική δομή της ζώνης του ευρώ», συμπλήρωσε ακόμη η πηγή, προσθέτοντας ότι «αυτοί που προσπαθούν να ξεφύγουν με τεχνάσματα δεν έχουν καταλάβει τις προσδοκίες» που έχουν από τη σύνοδο οι εξαιρετικά νευρικοί επενδυτές.

Σειρά προτάσεων έθεσαν στο τραπέζι των εταίρων τους η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με σκοπό μεγαλύτερο έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

«Θα ενεργήσουμε ούτως ώστε το περιεχόμενο της γαλλογερμανικής συμφωνίας να μεταφραστεί σε αλλαγές της συνθήκης», διευκρίνισε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Ουσιαστικά η Γερμανία προσπαθεί με " απαισιόδοξες " διαρροές να εκβιάσει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους να αποδεχτούν τους σκληρούς όρους που προωθεί, γνωρίζοντας ότι ενδεχόμενη αποτυχία της Συνόδου να βρεί λύση, θα αυξήσει τις πιέσεις των αγορών στην ευρωζώνη.

Από την άλλη πλευρά το Παρίσι, μέσω αντίστοιχων διαρροών, φαίνεται πιο αποφασισμένο και πιο αισιόδοξο για την έκβαση της Συνόδου Κορυφής.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved