ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΕΚΤ: Αύξηση του ELA στον ορίζοντα, σε εξέλιξη η συνεδρίαση

ΕΚΤ: Αύξηση του ELA στον ορίζοντα, σε εξέλιξη η συνεδρίαση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση των τραπεζιτών της Ευρωζώνης και σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, η ΕΚΤ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μια έντονη πολιτική συζήτηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση θα διαρκέσει αρκετές ώρες, ενώ έχει ιδιαίτερη αξία η αναφορά αξιωματούχου κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης, ο οποίος δήλωσε στο Reuters πως θα προκύψει μια μικρή αύξηση στον ELA για την Ελλάδα, προβλέποντας παράλληλα ότι η ΕΚΤ θα προσπαθήσει να διασφαλίσει και να διατηρήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας και όχι να την «τιμωρήσει».

Αυτός που εμφανίζεται ωστόσο να έχει αντιταχθεί σε μια επικείμενη αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, είναι ο επικεφαλής της Budesbank, κ. Γενς Βάιντμαν, ο οποίος εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να γίνει κακή χρήση της έκτακτης χρηματοδότησης και μετατροπή της σε έμμεση χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η άποψη αυτή δεν φαίνεται να κυριαρχεί στη συνεδρίαση, στην οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Σχετικές ειδήσεις