ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η Deutsche Bank πουλάει την θυγατρική της Postbank

Η Deutsche Bank πουλάει την θυγατρική της Postbank

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός της Deutsche Bank ανακοίνωσε χθες Παρασκευή (24/4) ότι πρόκειται να πωλήσει τη θυγατρική της τράπεζα Postbank, έπειτα από μια συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Σε μια χωριστή ανακοίνωση, το συνδικάτο ver.di του κλάδου των υπηρεσιών ανέφερε ότι η διοίκηση της DB επέλεξε τον διαχωρισμό της Postbank διαμέσου «της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο». Πρόσθεσε ότι υποδέχεται θετικά την απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, καθώς «ανοίγει θετικές προοπτικές για τους εργαζομένους της τράπεζας». Για το ver.di, το ζητούμενο είναι να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των θέσεων απασχόλησης των εργαζομένων στην Postbank.

Πάνω από 100 εργαζόμενοι στην Postbank διαδήλωσαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη για να εκφράσουν την ανησυχία τους, ενώ απεργιακή κινητοποίηση στην θυγατρική της DB προκάλεσε αρκετά προβλήματα στη λειτουργία των υποκαταστημάτων της, ιδίως στην ανατολική Γερμανία.

Η Postbank - το άλλοτε γερμανικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο - είχε ιδιωτικοποιηθεί από το γερμανικό δημόσιο το 1995 και είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, πριν συγχωνευθεί στην Deutsche Bank από το 2008 ως το 2010.

Έχει 14 εκατ. πελάτες στη Γερμανία και κατέγραψε καθαρά προ φόρων κέρδη ύψους 278 εκατ. ευρώ την περασμένη χρονιά. Στην Postbank, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Βόννη, εργάζονται περίπου 9.800 υπάλληλοι.

Σχετικές ειδήσεις