ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 3,7 δισ. ευρώ η εκροή των καταθέσεων τον Μάιο

Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 3,7 δισ. ευρώ η εκροή των καταθέσεων τον Μάιο

Περαιτέρω μείωση σημείωσαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών το Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το υπόλοιπο των καταθέσεων υποχώρησε στα 129,9 δισ. ευρώ το Μάιο από 133,6 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι εκροές των καταθέσεων εντάθηκαν τον Ιούνιο με αποτέλεσμα τα δεδομένα αυτά να θεωρούνται ήδη ξεπερασμένα.

Στο επίπεδο των δανείων τα στοιχειά της ΤτΕ δείχνουν ότι το Μάιο η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα μειώθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Μάιο του 2015, ήταν θετική κατά 35 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 261 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,1%, από -2,0% τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 2,8% το Μάιο του 2015, από 1,6% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 72 εκατ. ευρώ.

Το Μάιο του 2015, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 3 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε σε -1,2%, από -0,6% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, αρνητική κατά 291 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο -3,2%, από -3,1% τον Απρίλιο του 2015.

Πιο συγκεκριμένα οι χορηγήσεις των στεγαστικών δανείων μειωθήκαν σε ετήσια βάση κατά 3,5% και των καταναλωτικών δανείων κατά 2,5%.

Σχετικές ειδήσεις