ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση που ξεκίνησε από τις 6 μετά το απόγευμα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στο Συμβούλιο συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.

Την ίδια ώρα στις διοικήσεις των τραπεζών οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς όλα παραμένουν ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΕΚΤ, ενημέρωσε πως είναι σε στενή συνεργασία με την ΤτΕ ενώ διατήρησε το ανώτατο όριο για την παροχή επείγουσας ρευστότητας (ELA) στο επίπεδο της Παρασκευής, δηλαδή αμετάβλητο.

«Η Τράπεζα της Ελλάδας, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» δήλωσε νωρίτερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το μεσημέρι δήλωνε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης».

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και το ενδιαφέρον τεράστιο σε σχέση με τις λύσεις και διεξόδους που θα προκρίνει η ελληνική κυβέρνηση. Ενδεικτική η προσέλευση ξένων και Ελληνων δημοσιογράφων στο υπουργείο Οικονομικών αναμένοντας τις αποφάσεις από τη συνεδρίαση.

Σφαιρικά η κατάσταση που διαμορφώνεται αναμένεται να απασχολήσει και το υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει το βράδυ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις