ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Νουαγιέ: Το ελληνικό χρέος δεν δύναται να αναδιαρθρωθεί

Νουαγιέ: Το ελληνικό χρέος δεν δύναται να αναδιαρθρωθεί

Στην εκτίμηση ότι δεν είναι εφικτή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προς το ευρωσύστημα προχώρησε ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, Κ. Νουαγιέ.

Το ελληνικό χρέος που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να αναδιαρθρωθεί καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με χρηματοδότηση της ΕΚΤ προς μια κυβέρνηση, κάτι που ξεκάθαρα απαγορεύεται από τους κανονισμούς της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

"Το ελληνικό χρέος που διακρατά το Ευρωσύστημα είναι χρέος που δεν μπορεί λόγω της φύσης του να αναδιαρθρωθεί καθώς αυτό θα ήταν νομισματική χρηματοδότηση ενός κράτους", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Νουαγιέ, που είναι επίσης και διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της στις 20 Ιουλίου ελληνικό ομόλογο ύψους 3,5 δισ. ευρώ που πρέπει να εξοφλήσει στην ΕΚΤ.

Προς ώρας η Αθήνα βρίσκεται εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης της ΕΚΤ για τον ELA η οποία μετατίθεται μετά το μεσημέρι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η τηλεδιάσκεψη Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Τουσκ.

Σε άμεση συσχέτιση και η σύσκεψη στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση της ΕΚΤ.

Η σύσκεψη με τους κεντρικούς τραπεζίτες θα έχει αντικείμενο το πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών και τη διαμόρφωση νέας ΠΝΠ που θα περιλαμβάνει και το νέο καθεστώς με τις θυρίδες, καθώς η προηγούμενη λήγει τα μεσάνυχτα.

Σχετικές ειδήσεις