ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι τράπεζες ξεκινούν τις πωλήσεις ακινήτων από απλήρωτα στεγαστικά

Οι τράπεζες ξεκινούν τις πωλήσεις ακινήτων από απλήρωτα στεγαστικά

Ακίνητα τα οποία βρίσκονται πλέον στην αποκλειστική κυριότητα των τραπεζών, εξαιτίας κατάπτωσης εγγυήσεων και που δεν είναι επίδικα βγαίνουν προς πώληση άμεσα.

ΣΤΟΚ 10.000 ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ... ΓΙΑ ΑΡΧΗ

Πρόκειται για περίπου 10.000 ακίνητα στην πλειονότητά τους κατοικίες για τα οποία εταιρείες διαχείρισής τους έχουν προσεγγίσει ήδη μεσίτες!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία πώλησης ακινήτων, που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία τραπεζών από απλήρωτα στεγαστικά δάνεια.

Εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση τους για λογαριασμό των τραπεζών έχουν ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις με μεσίτες και δρομολογούν την εκποίηση τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, σπάνε το διαθέσιμο στοκ σε μικρότερα πακέτα της τάξεως των 200 ακινήτων το καθένα και προσδιορίζουν μια ελάχιστη τιμή - στόχο μεταξύ των οποίων μπορούν να κινηθούν οι μεσίτες.

Η ανάθεση των πρώτων πακέτων κατοικιών βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και μάλιστα κάποια πρώτα ακίνητα έχουν εμφανιστεί στην αγορά.

Η αγορά αναμένεται να υποδεχθεί σταδιακά περίπου 10.000 ακίνητα. Πολύ περισσότερα ακόμη αναμένεται να προστεθούν καθώς προχωρούν οι νομικές διασικασίες για όσα στεγαστικά δάνεια έχουν καταγγελθεί ή πρόκειται να καταγγελθούν.