ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πατούλης: H Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει έμπρακτα συνέργειες καινοτομίας

Πατούλης: H Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει έμπρακτα συνέργειες καινοτομίας
Ο Περιφερειάρχης Αττικής με τον Δήμαρχο Πειραιά
Περιφέρεια Αττικής

Την πεποίθηση ότι η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ανάδειξη του παραγωγικού ιστού και στη δημιουργία ενός νέου ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε σήμερα (9/10/2019) σε ημερίδα για την Επιχειρηματική Καινοτομία για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, BlueLab, που έγινε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

«Είναι καθήκον και χρέος μας να αναλάβουμε δράση και να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που θα δώσουν κίνητρα στους νέους μας να μείνουν και να προσφέρουν στην πατρίδα μας. Στόχος μας είναι, αξιοποιώντας και χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη, να επενδύσουμε σε υποδομές απαραίτητες για τη στήριξη του επιχειρείν και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσουμε να παρακολουθούμε απαθείς τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το brand name της Αττικής μας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, τη γνώση, την εκπαίδευση, την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία και την ποιότητα, προκειμένου να επιστρέψει το επιχειρείν στην Αττική» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα συνέργειες Καινοτομίας για την προώθηση της έρευνας, καινοτομίας και νέας γνώσης, με στόχο να γίνει πράξη το όραμα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε πως η γαλάζια ανάπτυξη αποτελεί βασικό άξονα της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, λέγοντας πως από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση έχουν διασφαλίσει για δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας περίπου 24 εκ ευρώ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη θα αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο και ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς για όλους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ενώνοντας δυνάμεις να προσφέρουμε στην πόλη μας ευκαιρίες οικονομικής ανάκαμψης και ενίσχυσης της απασχόλησης».

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χ. Δήμα, του Δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη, του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, της Αντιπεριφερειάρχου Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, της περιφερειακής συμβούλου Ε. Μπαρμπαγιάννη, ευρωβουλευτών, βουλευτών και πλήθους κόσμου.

Το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, BlueLab που είναι το πρώτο στην Ελλάδα, βοηθά ουσιαστικά νέους, εν δυνάμει επιχειρηματίες, να υλοποιήσουν τις ιδέες τους σε καινοτόμους τομείς της θαλάσσιας οικονομίας, με την αξιοποίηση προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού και έχει τη δυνατότητα να φέρει σε επαφή μαθητές και φοιτητές με τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο δώρο από την κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα

Προσοχή! «Κλέβουν» το PIΝ καρτών μέσω κινητού - Δείτε πώς

Σχετικές ειδήσεις