ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Μώραλη - Βεσυρόπουλου για την έκταση στο Σχιστό και τη δημιουργία γηπέδου του Εθνικού

Συνάντηση Μώραλη - Βεσυρόπουλου για την έκταση στο Σχιστό και τη δημιουργία γηπέδου του Εθνικού
Γιάννης Μωράλης και Απόστολος Βεσυρόπουλος

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, είχε χθες (25/11) ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η έκταση 18 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό και η απόδοσή της στον Εθνικό Πειραιά, προκειμένου να δημιουργήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην ιστορία του Πειραϊκού αθλητικού συλλόγου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να συζητήσουμε μια σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς του, τα οποία αφορούν επίσης τη Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας.

Θέμα αιχμής ήταν η έκταση στο Σχιστό, ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά.

Με δεδομένο ότι είναι ξεκάθαρο πως η ιδιοκτησία και οι τίτλοι τής εν λόγω έκτασης ανήκουν στον Δήμο μας, ζήτησα να υπάρξει συμβιβαστική λύση, προκειμένου το Ελληνικό δημόσιο να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των 18 στρεμμάτων, ώστε να αποδοθούν άμεσα στον Εθνικό για να ξεκινήσει το 2022 η δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού του γηπέδου.

Πιστεύω ότι σε αυτή την έκταση μπορεί να στεγάσει ο Εθνικός τα μελλοντικά του όνειρα συνολικά ως σύλλογος και να χτίσει μια «εθνική πολιτεία».

Πρόκειται για την πιο ρεαλιστική προοπτική, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο 15ετές πρόβλημα στέγασης του Εθνικού Πειραιά, δημιουργώντας ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην φυσική έδρα της ομάδας, που δεν είναι άλλη από την πόλη μας, τον Πειραιά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, του άνδρα που δολοφόνησαν το 2011 για μια κάμερα

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει έκτακτα για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα

«Σφάχτηκαν» Πάνια - Τσαλίκης: «Είναι περίεργο να μου κάνεις συνέντευξη και να μην έχεις ενημερωθεί»