Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι να κάνετε αν δείτε έναν άστεγο - Σε λειτουργία τα κέντρα φιλοξενίας

Κακοκαιρία «Διομήδης» - Όλες οι ειδήσεις: Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στη λειτουργία μιας σειράς θερμαινόμενων χώρων, για τη φιλοξενία των αστέγων.

Δομή φιλοξενίας -  Θερμαινόμενοι χώροι
Δομή φιλοξενίας
In Τime
3'

Ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας αστέγων στην περιοχή του Νέου Κόσμου, έχει προστεθεί στις θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων, που παραμένουν ανοιχτές από τις 11 Ιανουαρίου με σκοπό την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας, από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Έτσι, σε 24ωρη βάση, πλέον λειτουργούν:

  • Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων (Αχαρνών & Λιοσίων)
  • Το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταΰγετου 60 - τηλ. 2102011151 - 2102235605)
  • Η Λέσχη Φιλίας «Ανάληψη του Κυρίου» στον Νέο Κόσμο (Χελντράιχ 15 - τηλ. 2109249403)

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα εξετάσει τις εξελισσόμενες συνθήκες, ώστε ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν να προστεθεί κι ένας ακόμη θερμαινόμενος χώρος.

Για όσους, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες και τις συνεχείς ενημερώσεις παραμένουν στον δρόμο, τα κλιμάκια «StreetWork» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) που αποτελούνται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και έναν νοσηλευτή, θα συνεχίσουν τις βάρδιες καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας, μοιράζοντας κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και ρούχα.

To τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α - 2105246515 λειτουργεί όλο το 24ωρο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να αναφέρουν σημεία στα οποία βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Μέριμνα για τους ευπαθείς πολίτες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ηλικιωμένοι και άνθρωποι που ζουν μόνοι τους, καθώς και άτομα με αναπηρίες και με κινητικές δυσκολίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία «Βοήθεια Στο Σπίτι» για την προμήθεια αναγκαίων αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες.

Τα αιτήματα αναφέρονται στην τηλεφωνική γραμμή υποδοχής αιτημάτων για κοινωνικά θέματα: 2103428745.

Πού μπορούν να τηλεφωνούν οι δημότες για αναφορά προβλημάτων

Καθ' όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα είναι πλήρως στελεχωμένο και οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν για να αναφέρουν προβλήματα.

Σε λειτουργία βρίσκεται ο τετραψήφιος αριθμός 1595, καθώς και οι τηλεφωνικές γραμμές: 2105277000 και 2105287800.

Περιπολίες σε βάρδιες όλο το 24ωρο

Με το σύνολο της δύναμής της λειτουργεί και η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών για όλα τα επόμενα 24ωρα.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα περιπολούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα στους δρόμους και τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Βάρδιες στα Δημοτικά Ιατρεία

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται το προσωπικό και των έξι Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας, ενώ θα λειτουργήσει ιατρική βάρδια για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών στις Λέσχες Φιλίας ή σε άλλους θερμαινόμενους χώρους.

Συνεργασία με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του Κράτους

Ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για ενδεχόμενα προβλήματα που θα δημιουργήσει το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας: Περιφέρεια Αττικής, Ελληνική Αστυνομία, Τροχαία και Πυροσβεστική, ενώ είναι σε «ανοιχτή γραμμή» και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή