ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημιουργία πρωτόκολλου για καλό λάδι

Δημιουργία πρωτόκολλου για καλό λάδι

Ένα πρωτόκολλο για την παραγωγή ενός καλύτερου ελαιόλαδου Πρεβέζης θα δημιουργήσει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το εν λόγω πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα συστάσεις για την ιχνηλασιμότητα, πιστοποίηση, προστασία και βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου, σύμφωνα με το thesprotianews.gr.

Η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ. Το κονδύλιο αυτό θα προέλθει από τους Κοινούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) της Περιφέρειας.

Κατά τη συνεδρίαση, μέλη της επιτροπής αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο η προγραμματική αυτή σύμβαση για το πρωτόκολλο αφορά μόνο το νομό Πρέβεζας, και όχι και τους νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας, όπου επίσης υπάρχει παραγωγή ελαιόλαδου.

Τέλος, αποφασίστηκε και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της ΕΛΕΠΑΠ για την κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης, προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).