ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δωρεάν σίτιση σε μαθητές

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δωρεάν σίτιση σε μαθητές

Ξεκίνησε από σήμερα η χορήγηση δωρεάν πρωινού (ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα), σε 860 μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης που βιώνουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η διανομή του πρωινού, θα διαρκέσει έως το τέλος της φετινής χρονιάς.

Κατά την περσινή χρονιά, το πρόγραμμα περιλάμβανε 600 μαθητές, ωστόσο φέτος ο αριθμός των μαθητών διευρύνθηκε στους 860, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης, στην εισήγησή του κατά την 29η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012).

«Mε το πρόγραμμα αυτό, ως Δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθούμε να στήσουμε μια κοινωνική δομή για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαία καθώς έρχεται να συνδράμει οικογένειες και γονείς σε μια εποχή κρίσης και έντονων οικονομικών προβλημάτων», πρόσθεσε.

Η δωρεάν διανομή πρωινού, αρχικά κατά το 2012, υλοποιήθηκε σε 50 σχολεία και των δύο βαθμίδων σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων αυτών με μια πίστωση της τάξης των 32.000 ευρώ από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Φέτος που στο πρόγραμμα συμμετέχουν 54 σχολεία και η διανομή κολατσιού γίνεται σε ακόμη περισσότερους μαθητές, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε πίστωση 45.000 ευρώ.

Το κολατσιό διατίθεται όχι πλέον σε συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία αλλά μέσω εταιρίας catering η οποία ανέλαβε τη διανομή κατόπιν διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων