Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών στον Δήμο Καλαμαριάς

Newsbomb

Σε ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών προχωράει ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου συνεχίζοντας τις δράσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, προχωρούν στη δημιουργία δικτύου ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών συγκεντρώνοντας τηγανέλαια (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο, ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο κλπ.) από τα νοικοκυριά του Δήμου, αλλά και από τα καταστήματα εστίασης. Στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, προσωπικό του Δήμου επισκέπτεται καθημερινά οικίες και καταστήματα εστίασης μοιράζοντας έντυπο υλικό. Το τηγανέλαιο που θα συγκεντρώνεται θα παραδίδεται σε εταιρία ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών η οποία το μετατρέπει σε εναλλακτικό καύσιμο, βιοντίζελ.

Για κάθε τόνο τηγανελαίου που θα συλλέγεται θα υπάρχει ανταποδοτικό όφελος για τον Δήμο. Οι πολίτες και τα καταστήματα εστίασης μπορούν να συγκεντρώνουν τα λάδια σε δικά τους δοχεία, ή αν επιθυμούν να προμηθευθούν από τον Δήμο ειδικά δοχεία των 50 λίτρων τα οποία θα συλλέγονται έπειτα από ειδοποίηση του Γραφείου Ανακύκλωσης. Με δεδομένες τις βαρύτατες επιπτώσεις, στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα, από την ακατέργαστη απόθεση τηγανελαίων στο Χ.Υ.Τ.Α, ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες και τα καταστήματα να συμμετάσχουν στη νέα αυτή προσπάθεια του Γραφείου Ανακύκλωσης.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved