ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καραμέρος: Περιφέρεια και Μητρόπολη Κηφισιάς στηρίζουν απόρους

Καραμέρος: Περιφέρεια και Μητρόπολη Κηφισιάς στηρίζουν απόρους

O Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος συναντήθηκε σήμερα (23/2/2015)με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο με βασικό θέμα την ενίσχυση κοινωνικών προνοιακών δομών.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες συμμετοχής της Εκκλησίας στους ευαίσθητους τομείς διαμόρφωσης και υλοποίησης προνοιακών έργων μέσα από την αξιοποίηση κονδυλίων της Περιφέρειας ή συγχρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο Σεβασμιότατος έθεσε υπ᾿ όψιν του κ. Αντιπεριφερειάρχη τις δυνατότητες που διαθέτει η Εκκλησία σε επίπεδο δομών, χώρων και εκτάσεων με στόχο τη βιώσιμη αξιοποίησή τους προς όφελος των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού μας, αλλά και του συνόλου της περιοχής ενδιαφέροντος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την τρέχουσα άψογη συνεργασία της Περιφέρειας με την Μητρόπολη στην υποβολή της πρότασης για το επισιτιστικό πρόγραμμα.

Τέλος, δρομολογήθηκε η ανανέωση της συνεργασίας, σε τεχνικό πλέον επίπεδο προκειμένου να αναλυθούν οι δυνατότητες για το σχεδιασμό, την αναζήτηση πόρων και την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων.