Σκληρή στάση από ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Newsroom Newsroom

Σκληρή στάση από ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Δεν συμμορφώνεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υπαγορεύει τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος και ψηφίστηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου, στη Βουλή.

Αυτό αποφάσισε η ΚΕΔΕ στη σημερινή (27/04/2015) έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Εμμένει δε στην εξαίρεση - και νομοθετικά - των πόρων που έχει ζητήσει να μην συμπεριληφθούν στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων που θα μεταφερθούν στην ΤτΕ. Μέχρι τότε παραμένει η αρχική της απόφαση για μη υλοποίηση της ΠΝΠ.

Παράλληλα, και η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιμένει σε σκληρή στάση για το ζήτημα και καλεί τα μέλη της σε «αγωνιστική εγρήγορση για να μην έρθουν τα χειρότερα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος, εκτιμά ότι με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα υποστούν οικονομική κατάρρευση κυρίως μικρομεσαίοι δήμοι της περιφέρειας και κατ' επέκταση θα πληγούν τα αναπτυξιακά και προνοιακά προγράμματά τους. «Κανείς από τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένος να δείξει την παραμικρή ανοχή σε ενέργειες, κινήσεις ή φαινόμενα που προσομοιάζουν στην πολιτική των μνημονίων ή είναι μέρος αυτής» τόνισε.

Οι δηλώσεις του κ. Μπαλασόπουλου έγιναν σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του 43ου τακτικού συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αρχίζει σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 530 αντιπρόσωποι από όλη τη χώρα, οι οποίοι το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Απριλίου, οπότε ολοκληρώνεται το συνέδριο, θα κληθούν να εκλέξουν τα όργανα της Ομοσπονδίας και τους αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved