ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Νάξου: Καλείται να κλείσει νεκροταφείο που λειτουργούσε παράνομα

Δήμος Νάξου: Καλείται να κλείσει νεκροταφείο που λειτουργούσε παράνομα

Αντιμέτωπος βρίσκεται ο Δήμος Νάξου με δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομο το νεκροταφείοστον οικισμό του Αγίου Θαλλελαίου.

Εκδόθηκε, μετά από τρία και πλέον χρόνια από την εκδίκασή της η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αιτήσεως ακυρώσεως που είχε ασκήσει πολίτης κατά του Δήμου Νάξου σχετικά με το θέμα του κοιμητηρίου στον οικισμό του Αγίου Θαλλελαίου.

Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 1541/2015 η οποία δικαιώνει καθ’ ολοκληρίαν την καταγγέλλουσα κρίνοντας ότι το συγκεκριμένο κοιμητήριο λειτουργεί παράνομα και για το λόγο αυτό ακυρώνει την παράλειψη του Δήμου να παύσει τη λειτουργία του, όπως είχε ζητηθεί από την αιτούσα.

Σε συνέχεια της εν λόγω απόφασης η υπόθεση αναπέμπεται στο Δήμο, ώστε ο Δήμος μετά την κοινοποίηση της απόφασης να προβεί, όπως πλέον και επίσημα οφείλει, στη διακοπή λειτουργίας του παρανόμως λειτουργούντος κοιμητηρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δικαστήριο έκρινε ότι η προσωπική κρίση του τότε Αντιδημάρχου Νάξου και μικρών Κυκλάδων δεν μπορεί, από νομική άποψη, να υποκαταστήσει τις προβλεπόμενες από την χωροταξική και περιβαλλοντική νομοθεσία διαδικασίες, που διέπουν την αδειοδότηση κοιμητηρίων.

Η απόφαση καταδικάζει μάλιστα το Δήμο Νάξου στην καταβολή προς την αιτούσα της σχετικής δικαστικής δαπάνης.

Πηγη naxosnow.gr

Σχετικές ειδήσεις