ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ κατέθεσε η ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες

Αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ κατέθεσε η ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες

Παράταση κατά ένα έτος στην ολοκλήρωση του χρόνου υλοποίησης του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αίτημα που κατέθεσε μέσω υπομνήματος στο γραφείο της Ευρωπαίας Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου.

Ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης, Μάρκου Μάρκουλα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η στήριξη του αιτήματος της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παράταση του ΕΣΠΑ, καθώς και η διερεύνηση για δυνατότητα χρηματοδότησης των Δήμων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για όσα έργα τυχόν απενταχθούν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης, για τις διαστάσεις του προβλήματος. Έως σήμερα, είπε, έχει καταγραφεί από 161 δήμους (το 50% των δήμων της χώρας), ότι υπάρχουν 478 έργα με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 736.232.998 ευρώ και εκτιμάται ότι όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ποσό θα ξεπεράσει το 1.000.000.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις