ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΕΔΕ: Αντιρρήσεις για το ν/σ για τις λαϊκές αγορές - Ζητά 100% του τέλους

ΚΕΔΕ: Αντιρρήσεις για το ν/σ για τις λαϊκές αγορές - Ζητά 100% του τέλους

Την έντονη δυσαρέσκεια του, για τη μη ένταξη των προτάσεων της ΚΕΔΕ στο σχέδιο νόμου που αφορά στην αδειοδότηση και ανανέωση των αδειών υπαίθριου εμπορίου, εκφράζει με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως επισημαίνει, «για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι ο διάλογος είναι προσχηματικός και η διαβούλευση που επιδιώκει η κυβέρνηση αποτελεί ουσιαστικά μονόλογο».

Ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι κυβερνήσεις νομοθετούν σύμφωνα με την αρχή την εγγύτητας, στη χώρα μας δεν λαμβάνονται υπόψη, ούτε οι βέλτιστες πρακτικές, ούτε η αρχή “ο τόπος να αποφασίζει για τον τόπο του».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί να περιέλθει στους δήμους το 100% των εσόδων από το τέλος λειτουργίας των λαϊκών αγορών, καθώς όπως υπογραμμίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει την πλήρη ευθύνη καθαρισμού, λειτουργίας και δημιουργίας υποδομών.

Τέλος επισημαίνει πως αν η Κυβέρνηση πιστεύει στην εθνική συνεννόηση πρέπει να το αποδείξει και έμπρακτα. «Έστω και τώρα σας καλώ να ξεκινήσουμε ένα ουσιαστικό διάλογο, χωρίς αποκλεισμούς με μοναδικό στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».

Σχετικές ειδήσεις