ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο - Πιάνουν άμεσα δουλειά οι υπουργοί

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο - Πιάνουν άμεσα δουλειά οι υπουργοί
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επαναληπτικές εκλογές 2023: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις έπειτα από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές - Σήμερα οι ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Το Newsbomb.gr με βαριά την ευθύνη της πρωτιάς σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις, είναι εδώ για να ενημερώσει ξανά έγκυρα και έγκαιρα τους αναγνώστες. Το δημοσιογραφικό δυναμικό της κορυφαίας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας στην Ελλάδα είναι στις επάλξεις και μεταφέρει όλα όσα αφορούν τις εκλογές.

Μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε σε μεγάλη νικήτρια παίρνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 40,55% και εξασφαλίζοντας άνετα την αυτοδυνάμια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξης Τσίπρα γνώρισε ακόμα μια ήττα, λαμβάνοντας ποσοστό 17,84% και όπως φαίνεται στην Κουμουνδούρους της επόμενης ημέρας θα υπάρξει μια ευρεία ανασύνταξη.

Εν τέλει η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική, αφού τα μικρά κόμματα πλην του Μέρα25 κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 3%, με τους «Σπαρτιάτες» να κάνουν την έκπληξη.

Μετά την ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας (26/6) έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ήταν αναμενόμενο.

Από εκεί και πέρα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν σήμερα, 27 Ιουνίου, στις 13:00, τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να γίνει την Τετάρτη (28/6), ενώ όπως έκανε γνωστό ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί εκ νέου ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Newsbomb.gr, για να γνωρίζεις πρώτος ό,τι «σκάει» και στις Εκλογές 2023:

Σχετικές ειδήσεις