Live η Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ

Newsbomb

Απέναντι σε μία άχρωμη, άοσμη και άνευρη Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» βρέθηκαν αντιμέτωποι οι πολίτες, κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός επί της ουσίας δεν απάντησε στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, αλλά αρκέστηκε σε θολές δεσμεύσεις από το 2019 και μετά. 

Σε μία συνέντευξη Τύπου που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε υποσχέσεις για διορθώσεις στη φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ από το 2019, χωρίς ωστόσο να πει τίποτα συγκεκριμένο. Σε μία αποστροφή του λόγου του επίσης άφησε να εννοηθεί ότι ίσως και φέτος τα Χριστούγεννα ίσως δοθεί ένα μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά χωρίς να είναι σίγουρος και συγκεκριμένος για το ύψος του βοηθήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ σχετικά με μία πιθανή αυτοκριτική έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις, τις οποίες χαρακτήρισε φυσιολογικές όταν η χώρα είναι σε καθεστώς επιτροπείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

16:09
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ

16:06
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις αλλαγές στην Παιδεία

«Εμβληματική μεταρρύθμιση» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την παρέμβαση που επιχειρεί η κυβέρνηση την περίοδο αυτή στον χώρο της εκπαίδευσης και οι μαθητές και οι γονείς είναι ενήμεροι για αυτή. Και θυμήθηκε την εποχή που εκείνος ήταν μαθητής, τότε δηλαδή που «το Λύκειο είχε γίνει πάρεργο των φροντιστηρίων»- και αυτό δεν άλλαξε ούτε τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε, όταν το σχολείο ήταν περισσότερο «βάσανο και αγγαρεία, παρά ουσιαστική διαδικασία».

Περιγράφοντας τα βασικά σημεία της σημερινής μεταρρύθμισης, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει αξία στο Λύκειο, μέσα από τη μείωση των μαθημάτων στη Β' και στη Γ' Λυκείου, και, μέσω αυτού, θα προσπαθήσει να περιορίσει την παραπαιδεία. «Δεν λέω να την εξαφανίσουμε», δήλωσε, καθώς κάποια πράγματα σχετίζονται με την κουλτούρα αλλά και τον υψηλό ανταγωνισμό.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε -όπως είπε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αντιπολίτευσης είχε την προσέγγιση της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια. Όμως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τους παρόντες πόρους στην Παιδεία.

16:05
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

To tweet του Τσίπρα για το δημόσιο σχολείο

16:03
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Δέσμευση για το παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

«Η ανέγερση του παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και δεν είναι υπόσχεση» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ ευχαρίστησε τον Ανδρέα Δρακόπουλο και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά των 200 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Υγείας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Ίδρυμα «δεν νοιάζεται για το θεαθήναι αλλά για το πώς θα κλείσουν τρύπες και θα λυθούν προβλήματα. Η προσφορά μοιράζεται στην Κομοτηνή για την ανέγερση γενικού νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη για την ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου και στα νησιά για την ενίσχυση των ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται για τις αεροδιακομιδές ασθενών».

15:57
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Στην πατριωτική κεντροδεξιά και όχι στην ακροδεξιά τοποθέτησε τους ΑΝΕΛ και τον ηγέτη τους Πάνο Καμμένο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Καμμένος ούτε στέλεχος του ΛΑΟΣ ήταν, ούτε στα νιάτα του κυκλοφορούσε με βαριοπούλες. Ήταν στη ΝΔ», είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος είναι «έντιμος και πολύ καλός συνεργάτης. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική, διότι είναι έντιμη και ειλικρινής».

15:48
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

O Aλέξης Τσίπρας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τις πιέσεις των δανειστών

«Για την υπόθεση Γεωργίου οι εταίροι δεν ζητούν παρεμβάσεις αλλά το αντίθετο. Η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται πλήρως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Με αυτά τα στοιχεία προχωράμε και με αυτά εργαζόμαστε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Τόνισε επίσης ότι οι εταίροι μας δεν ζητούν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης αλλά το αντίθετο να μην γίνονται παρεμβάσεις.

15:34
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσίπρας για το καθεστώς Μαδούρο

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τόσα πολλά θέματα να ασχοληθεί που το τελευταίο πράγμα που θα είχε σημασία εάν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ή όχι το καθεστώς Μαδούρο». Ο κ. Τσίπρας διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό «καθεστώς» που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος, λέγοντας πως η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εκλεγεί με δημοκρατικό τρόπο. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η εντολή προς το ελληνικό ΥΠΕΞ είναι να συμβάλει στη διπλωματική επίλυση του προβλήματος.

15:31
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΟΑΣΘ να μπει στο Υπερταμείο

Ο ΟΑΣΘ είναι μία μεγάλη πληγή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ελπίζω να δουν οι πολίτες το επόμενο διάστημα τις αλλαγές και τη βελτίωση του ΟΑΣΘ. Το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά μοντέλο ιδιαίτερου, κρατικοδίαιτου καπιταλισμού.

Ο ΟΑΣΘ ακόμα κι αν έμπαινε στο υπερταμείο δεν σημαίνει ότι θα δεχθεί πιέσεις ιδιωτικοποίηση, αλλά θα μπει σε μία ρότα εξορθολογισμού των οικονομικών του.

15:26
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Ο Τσίπρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το θέμα της διεκδίκησης είναι ένα ζήτημα που μπαίνει σε θεσμικό επίπεδο. Δεν έχει αλλάξει η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και έχει διατυπωθεί ακόμα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και νομίζω πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι σχετικές εξελίξεις. Δεν νομίζω πως σε αυτή τη φάση θα ευνοούσε τη χώρα μας με τις διεκδικήσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση της Πολωνίας, η οποία δεν χαρακτηρίζεται από την προσήλωσή της στις ιδρυτικές διακηρύξεις της Ευρώπης.

15:21
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Ο Τσίπρας για το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση έχει δικαιωθεί

Δεν είχα κανένα σκοπό να προκαταβάλω τις αποφάσεις της δικαιοσύνης όσον αφορά στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτός ο νόμος ισχύει και σήμερα, δεν έπεσε μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Υπήρχε πέρυσι μία άτυχη στιγμή με τη δημοσιογράφο κα Τσικρίκα, αλλά η κυβέρνηση έχει δικαιωθεί γιατί ο νόμος παραμένει σε ισχύ και ο διαγωνισμός θα γίνει τελικά, ώστε τα κανάλια να αποκτήσουν νόμιμη άδεια και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

Παραδέχθηκε ότι μπορεί να έχουν υπάρξει λάθη. Όσον αφορά στο θέμα της δικαιοσύνης, δήλωσε πως σε αυτό τον χώρο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η αδυναμία των λειτουργών να ανταποκριθούν στους χρόνους, αλλά και σε κρούσματα διαφθοράς που έχουν εντοπιστεί. «Δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, αλλά το δικαίωμα στην κριτική είναι αναφαίρετο γιατί είναι βασικό συστατικό της δικαιοσύνης. Πιστεύω πως επιτέλους να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές για να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι αλά καρτ».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved