LIVE Blog - Ψήφος εμπιστοσύνης: Λεπτό προς λεπτό η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή

Newsbomb

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δείτε σε μορφή LIVE Blog όλα όσα έγιναν στη Βουλή αναφορικά με η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τις δευτερολογίες των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, καθώς και του πρωθυπουργού.

Δείτε όλες τις εξελίξεις εδώ:

22:37
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

«Πέρασε» η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα - Τον στήριξαν οι «πρόθυμοι»

Με ψήφους 151 «υπέρ» έναντι 148 «κατά» σε σύνολο 299 παρόντων βουλευτών, υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (16/01/2019) στη Βουλή η πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

22:13
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Η ψηφοφορία στη Βουλή ξεκίνησε με ανάγνωση του καταλόγου

«Ναι» της Κατερίνας Παπακώστα στην ψήφο εμπιστοσύνης - Ειρωνικά χειροκροτήματα από την πλευρά της ΝΔ

«Όχι» του Πάνου Καμμένου στην ψήφο εμπιστοσύνης, «Ναι» από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο

Σπύρος Δανέλλης: «Ναι»

Κώστας Ζουράρις: «Ναι»

Αριστείδης Φωκάς: «Όχι»

Απών ο βουλευτής Κασαπίδης από τη διαδικασία

Βασίλης Κόκκαλης (με επιστολική ψήφο): «Ναι»

22:09
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ο πρόεδρος της Βουλής κηρύσσει το πέρας της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σε λίγη ώρα ξεκινά η ψηφοφορία στην Ολομέλεια επί της πρότασης παροχής ή μη ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

22:06
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Παρέμβαση Γεννηματά: «Κύριε Τσίπρα έχετε υπογράψει συμβόλαιο με την πιο βαθιά Δεξιά για να διαλύσετε την Κεντροαριστερά»

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. ζήτησε επί προσωπικού τον λόγο, για να απαντήσει στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού σε βάρος των τοποθετήσεών της.

22:04
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης

«Με βάση τις αρχές και τις αξίες της παράταξης που εκπροσωπώ, ήρθα να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Σας καλώ με το χέρι στην καρδιά να την δώσετε στην κυβέρνηση που έδωσε μάχες, μάτωσε και κατάφερε να βγάλει την χώρα από την επιτροπεία», κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

22:01
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας: Είπε ψέματα ο Κουμουτσάκος

Σχολιάζοντας την παρέμβαση που είχε κάνει νωρίτερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρωθυπουργός είπε: «Ο κ. Κουμουτσάκος τους αποκαλεί "σλαβομακεδόνες"... Θέλετε να τους αποκαλούμε έτσι; Λυπάμαι, γιατί ο Κουμουτσάκος πήρε τον λόγο στη Βουλή για να πει ψέματα και να περισώσει το γεγονός ότι εσείς τόσα χρόνια τους αποκαλούσατε σλαβομακεδόνες και η επίσημη θέση σας ήταν η σύνθετη ονομασία».

21:57
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ

21:54
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας καλεί Μητσοτάκη σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Στη Βουλή θέλετε να τα πούμε, το ξέρω κύριε Μητσοτάκη, για να μπορείτε να τα διαβάζετε, όχι να τα λέμε face to face... Θέλετε στην ΕΡΤ; Θέλετε στον ΣΚΑΪ, να σπάσουμε και το εμπάργκο; Όπου θέλετε, κύριε Μητσοτάκη! Εμείς έχουμε την δύναμη των επιχειρημάτων μας. Εσείς έχετε την δύναμη του λαϊκισμού. Ό,τι θέλετε όποτε θέλετε!».

21:51
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας: Επιδόθηκε στην κυβέρνηση η ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Σήμερα επιδόθηκε επισήμως στην ελληνική κυβέρνηση η ρηματική διακοίνωση με την οποία οι γείτονές μας, μάς ενημερώνουν για την κύρωση στο κοινοβούλιό τους της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Στη ρηματική διακοίνωση γίνεται μία διευκρινιστική δήλωση: Ότι ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της γείτονος. Επίσης διευκρινίζεται ότι η γλώσσα τους έχει αναγνωριστεί ως "μακεδονική" από το 1977 και ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών».

21:49
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην Ιστορία», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της χώρας έχουν αποκατασταθεί, το χρέος είναι βιώσιμο και έχει ρυθμιστεί και τα πολιτικά διλήμματα πλέον μπαίνουν με άλλο τρόπο. Δεν έχουν πάθει λοιπόν επιδημία οι βουλευτές που μπορεί να αλλάζουν κόμμα», πρόσθεσε.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved