Αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών 2019: Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα

Newsbomb

Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2019 LIVE BLOG: Η μάχη του β’ γύρου λεπτό προς λεπτό
EUROKINISSI

Αποτελέσματα Eκλογών 2019: Tα αποτελέσματα, οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις μέσα από το Newsbomb.gr

Σε ύψη ρεκόρ κυμάνθηκε η αποχή στις επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, καθώς σε πολλές περιοχές από τους τρεις ψηφοφόρους προσήλθε στις κάλπες ο ένας, ενώ απείχαν οι δύο.

Σε επίπεδο περιφερειών, για να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη Αττικής προσήλθε το 41,26% των ψηφοφόρων και απείχε το 58,74%, ενώ στον α' γύρο η αποχή ήταν 41,14%.

To Newsbomb.gr, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μετέδωσε έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το Newsbomb.gr σας ενημέρωσε με απόλυτη ακρίβεια για τα εκλογικά αποτελέσματα, το παρασκήνιο και τις εξελίξεις στα στρατόπεδα των υποψηφίων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν από το πρωί της Κυριακής (02/06) στο blog του Newsbomb.gr:

23:20
Ελένη Κολιοφούτη

Κάπου εδώ το live blog του Newsbomb.gr τελειώνει μπορείτε να δείτε ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες ΕΔΩ.

23:08
Ελένη Κολιοφούτη

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης νέος δήμαρχος Χίου

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης είναι ο νέος δήμαρχος Χίου με περίπου το 52% των ψήφων σύμφωνα με το 90% των εκλογικών τμημάτων. Με δήλωσή του ο συνυποψήφιος του συνεχάρη τον κ. Κάρμαντζη για τη νίκη του.

22:59
Ελένη Κολιοφούτη

Τα διεθνή πρακτορεία για τις εκλογές

Με τίτλο «Συντριπτική νίκη της Δεξιάς στις τοπικές εκλογές» το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων καταγράφει σε τηλεγράφημά του τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα κι επισημαίνει: «Το δεξιό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νέα Δημοκρατία κέρδισε σήμερα τους δημαρχιακούς θώκους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και σχεδόν το σύνολο των ελληνικών περιφερειών, επιβεβαιώνοντας τη συντριπτική νίκη του στις Ευρωεκλογές επί της Αριστεράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Όπως μάλιστα εκτιμά το AFP, τα αυξημένα ποσοστά που έλαβαν οι υποψήφιοι που στήριζε η Νέα Δημοκρατία δίνουν ένα καθαρό προβάδισμα στη συντηρητική παράταξη, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον νέο δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, τον νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει επίσης τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Στο τηλεγράφημα του πρακτορείου με τίτλο «Οι αντιπολιτευόμενοι συντηρητικοί επικρατούν στις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στις τοπικές εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα το συντηρητικό αντιπολιτευόμενο κόμμα κατέγραψε περαιτέρω κέρδη σε βάρος του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των προβλεπόμενων γενικών εκλογών του επόμενου μήνα».

Και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα σε μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων: «Οι υποψήφιοι της συντηρητικής αντιπολίτευσης κέρδισαν την πλειοψηφία των περιφερειών της Ελλάδας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

22:55
Ελένη Κολιοφούτη

Μπορείτε να δείτε ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες ΕΔΩ.

22:53
Ελένη Κολιοφούτη

Χανιά: O Χαράλαμπος Κουκιανάκης επανεξελέγει δήμαρχος Αποκορώνου

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Μαχητική Αγωνιστική Κίνηση Αποκορώνου» Χαράλαμπος Κουκιανάκης με ποσοστό 51,84% επανεξελέγει δήμαρχος Αποκορώνου.

Στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών υπερίσχυσε του συνδυασμού «Αποκόρωνας Ενότητα» του Σταμάτη Σγουράκη που έλαβε ποσοστό 48.16%.

«Οι δημότες μας επιβράβευσαν με την ψήφο τους το έργο μας δίνοντας μας νέα εντολή για να συνεχίσουμε. Ενωμένοι όλοι μαζί για να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε ο επανεκλεγείς δήμαρχος.

22:52
Ελένη Κολιοφούτη

Κεφαλονιά: Νέος δήμαρχος Αργοστολίου ο Θεόφιλος Μιχαλάτος

Με ποσοστό 51,09 % εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Αργοστολίου με το συνδυασμό «Δημοτική Συμπολιτεία» ο Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης συγκέντρωσε το 48,91% με το συνδυασμό «Ισχυρή Κεφαλονιά».

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του ο κ. Μιχαλάτος τόνισε ότι «πριν λίγο συνομίλησα με τον κ. Παρίση όπου με συνεχάρη και του ζήτησα να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος κανονικά και να έχουμε μια καλή συνεργασία μέχρι να γίνει η μετάβαση την 1η Σεπτεμβρίου».

«Για εμάς δεν είναι το ζητούμενο ότι νικήσαμε αλλά να πετύχουμε και αυτό προϋποθέτει ομαδική δουλειά με όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Εμείς έχουμε την όρεξη και για δουλειά και για συνεργασία γιατί θεωρούμε ότι αυτά είναι τα κριτήρια για να πάει ο δήμος μπροστά» τόνισε ο νέος δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

22:51
Ελένη Κολιοφούτη

Μυτιλήνη: Ο Στρατής Κύτελης είναι ο νέος δήμαρχος

Ο Στρατής Κύτελης που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, είναι ο νέος δήμαρχος Μυτιλήνης συγκεντρώνοντας μέχρι τις 10:30 το βράδυ, περί το 65% των ψήφων στον σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών. Σε δήλωση του ο κ. Κύτελης σημείωσε ότι με την ανάληψη της δημοτικής αρχής «θα επαναφέρουμε το νησί στην κανονικότητα» και επεσήμανε ότι θέλει να ενώσει τον λαό του δήμου με στόχο «το νησί μας να πάει ψηλά».

Σε δήλωση του ο αντίπαλος του κ. Κύτελη, Μιχάλης Μαμάκος που υποστηρίχτηκε από το ΚΙΝΑΛ, τον συνεχάρη «για την καθαρή του νίκη και στον δεύτερο γύρο των εκλογών», ευχαριστώντας τους πολίτες για το ποσοστό με το οποίο τους κατέστησαν «ρυθμιστές στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του δήμου Μυτιλήνης».

22:31
Ελένη Κολιοφούτη

Χανιά: Νέος δήμαρχος της πόλης ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης επικεφαλής του συνδυασμού «Για τα Χανιά» με ποσοστό 57,71% αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Χανίων.

Ο συνδυασμός «Η απάντηση τα Χανιά μας» με επικεφαλής τον Αρη Παπαδογιάννη έλαβε ποσοστό 42.87%.

Στην πρώτη μετά την εκλογή του δήλωση ο νέος δήμαρχος Χανίων αφού ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια του εμφανίστηκε ενωτικός καλώντας όλους τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών σε συστράτευση για την επόμενη ημέρα του δήμου. «Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα. Νίκησε η ελπίδα, η τόλμη, νίκησαν τα Χανιά. Οι πολίτες έδωσαν εντολή για μια νέα αντίληψη για τα Χανιά. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε. Αξιοποιώντας όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα αντίληψη», τόνισε ο νέος δήμαρχος Χανίων.

22:29
Ελένη Κολιοφούτη

Ζάκυνθος: Νέος δήμαρχος ο Νικήτας Αρετάκης

Νέος δήμαρχου Ζακύνθου, εξελέγη με ποσοστό 67,70% και 10.357 ψήφους (στο 82% ενσωμάτωσης), ο αρχηγός του συνδυασμού «Με Αρετή και Τόλμη για τη Ζάκυνθο» Νικήτας Αρετάκης.

Ο κ. Αρετάκης, που έχει χαρακτηριστεί ως «ευεργέτης» του νησιού λόγο των δωρεών που έχει πραγματοποιήσει με μεγαλύτερη από αυτές, ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα θα διαδεχτεί την 1η Σεπτεμβρίου τον Παύλο Κολοκοτσά.

Στις πρώτες δηλώσεις λίγο μετά τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών ο κ. Αρετάκης δήλωσε ότι «είναι για εμένα μια ημέρα ευθύνης, θα προσπαθήσω όσο μπορώ να ανταποκριθώ στην αγάπη του κόσμου και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχω».

Αναφερόμενος στη μεγάλη διαφορά που είχε σε ψήφους από τον έτερο υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αρμένη, ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου δήλωσε ότι «για εμένα δεν είναι τόσο σημαντική η μεγάλη διαφορά σε ψήφους όσο η αγάπη του κόσμου και το ενδιαφέρον του για εμένα».

22:25
Ελένη Κολιοφούτη

Επανεκλέχθηκε δήμαρχος Λαρισαίων ο Απόστολος Καλογιάννης

Ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης επανεκλέχθηκε στη Λάρισα με ποσοστό 57,54% έναντι της Ρένας Καραλαριώτου, η οποία έλαβε ποσοστό 42,46%, στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Καλογιάννης σε δήλωση του σημείωσε πως το αποτέλεσμα των εκλογών «είναι μια νίκη της πόλης» και τόνισε πως «οι πολίτες επιβράβευσαν το μεγάλο έργο που έχει γίνει». Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων είπε πως «η εντολή των πολιτών ήταν καθαρή για την συνέχιση των αλλαγών στη πόλη» ενώ μιλώντας για τη επόμενη ημέρα στο δήμο , σημείωσε πως θα εργαστεί με πνεύμα συνεργασίας.

Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου συνεχάρη τον δήμαρχο για την επανεκλογή του, ενώ αναφερόμενη στην επόμενη μέρα είπε πως «θα στηρίζουμε ό,τι θετικό γίνεται για την πόλη και θα είμαστε απέναντι στην απραξία και ό,τι αρνητικό πάει να γίνει».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved