ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάιμαν: Τα χρήματα στην Ελλάδα να φθάσουν και στους ανθρώπους…

Φάιμαν: Τα χρήματα στην Ελλάδα να φθάσουν και στους ανθρώπους…

Να ξεκινήσουν άμεσα εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ώστε να βρεθεί μία εφικτή λύση, προέτρεψε τους Ευρωπαίους ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ενημερώνοντας το αυστριακό υπουργικό συμβούλιο για τις χθεσινές (9/2) συνομιλίες του στη Βιέννη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν θέλει να επιβαρύνει περαιτέρω τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και τώρα μένει να αποσαφηνίσει πώς σκέπτεται να οργανώσει την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη δημιουργία αποτελεσματικών οικονομικών Αρχών.

«Διότι» - πρόσθεσε ο κ. Φάιμαν - «έως τώρα η ελληνική ανώτερη τάξη μετέφερε πολύ εύκολα τα χρήματά της στο εξωτερικό, χωρίς να πληρώνει τους αντίστοιχους φόρους».

Ο κ. Φάιμαν επανέλαβε επίσης τη δήλωσή του κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι υπάρχει η βούληση για υποστήριξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στον αγώνα του κ. Τσίπρα κατά της φορολογικής απάτης και της φοροαποφυγής. Επιπλέον, επισήμανε πως είναι σωστό τα χρήματα, που δίνονται στην Ελλάδα, να μην δίνονται μόνον στις τράπεζες, αλλά να φθάνουν και στους ανθρώπους…

Σχετικές ειδήσεις