ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Καμμένου με τους πρέσβεις Γαλλίας και Ισπανίας (photos)

Συνάντηση Καμμένου με τους πρέσβεις Γαλλίας και Ισπανίας (photos)

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Ζαν Λου Κεν-Ντελφόρζ και με τον πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Αλφόνσο Λουσίνι Μάτε, είχε την Τρίτη (10/2) ο Πάνος Καμμένος.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Γάλλο Πρέσβη, τον Ισπανό Πρέσβη και τους στρατιωτικούς ακολούθους. Είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Υπουργείων της Γαλλίας και της Ισπανίας», ανέφερε μετά το τέλος των συναντήσεων ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, για να συμπληρώσει:

«Με τον Γάλλο Πρέσβη συζητήσαμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην αμυντική βιομηχανία για συνεργασία και παράλληλα έλαβα την πρόσκληση από τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας για την επίσκεψή μου στη Γαλλία. Θα συνεχίσουμε τις κοινές δράσεις και θα προχωρήσουμε σε μια συζήτηση για όλο το κοινό αμυντικό πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, δύο χωρών οι οποίες πάντα συνεργάστηκαν σε δύσκολες και καλές στιγμές.

Συναντήθηκα επίσης με τον Ισπανό Πρέσβη και τον στρατιωτικό ακόλουθο. Συμφωνήσαμε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουμε η Ελλάδα και η Ισπανία, μια κοινή πολιτική συνεργασίας για την άμυνα. Ιδίως όσον αφορά στο νότιο κλάδο της συμμαχίας και την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και του φαινομένου του ισλαμικού φονταμενταλισμού που αρχίζει να απειλεί και τις χώρες της Δύσης».

Σχετικές ειδήσεις