ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημίτης προς Τσίπρα: Μην περιοριστείς σε αψιμαχίες για την αμφισβήτηση υποχρεώσεων

Σημίτης προς Τσίπρα: Μην περιοριστείς σε αψιμαχίες για την αμφισβήτηση υποχρεώσεων

Να μην περιοριστεί η νέα κυβέρνηση σε αψιμαχίες για την αμφισβήτηση προηγούμενων υποχρεώσεών της συνέστησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε ομιλία του στην Καρλσρούη

Αναφερόμενος στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και στην αυριανή (σσ 11 Φεβρουαρίου 2015) έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, σημείωσε ότι αν η Ελλάδα περιοριστεί σε αψιμαχίες «θα χάσει τη στήριξη που έχει κερδίσει και κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως μη συνεργάσιμη χώρα. Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στηρίζει αλλαγές πολιτικής στην Ένωση και περιμένει τη θετική συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, κινδυνεύει να αλλάξει στάση αν η Ελλάδα ταυτιστεί με τις περιθωριακές κινήσεις διαμαρτυρίας στον ευρωπαϊκό χώρο».

«Από αύριο ίσως παρθούν αποφάσεις τόσο από το Eurogroup όσο και από την ελληνική κυβέρνηση. Στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη επικρατεί ευνοϊκό κλίμα για την Ελλάδα, όπως δείχνουν τα σχόλια σε σημαντικές εφημερίδες πολλών χωρών» τόνισε ο κ. Σημίτης.

«Ο διάλογος με την Ελλάδα θεωρείται επιβεβλημένος. Διάλογος, όμως, που αναμένεται να οδηγήσει στην οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος. Θα συμβάλλει έτσι στην ανάδειξη θεμάτων όπως η οικονομική στήριξη της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία» σημείωσε ο κ. Σημίτης.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού εκφωνήθηκε στο πλαίσιο σειράς ομιλιών από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και τα πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ, της Χαϊδελβέργης και του Τίμπινγκεν. Ο τίτλος της ήταν «Οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα. Μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική είναι αναγκαία».

Σχετικές ειδήσεις