ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία για το σημερινό Eurogroup

Αισιοδοξία για το σημερινό Eurogroup

Αισιοδοξία επικρατεί στην ελληνική πλευρά εν όψει του σημερινού (11/05/2015) Eurogroup -Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Κυριακής, που διήρκεσε 7,5 ώρες.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ - ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

«Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», ανέφερε - σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου - ο πρωθυπουργός, A. Τσίπρας στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου την Κυριακή.

Παράλληλα, ο αρχηγός του έτερου κυβερνητικού κόμματος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε σε δηλώσεις του την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά, σημειώνοντας πως η κυβερνηση συνεχίζει το έργο της ενωμένη και αποφασισμένη.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι η ελληνική πλευρά «έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις και πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της χώρας», στέλνοντας ένα μήνυμα στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup ότι πλέον είναι η σειρά των ευρωπαίων εταίρων να κάνουν ένα βήμα προσέγγισης, αναγνωρίζοντας την πρόοδο με μία παύση στη δημοσιονομική ασφυξία.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του σημερινού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εκτός της ex officio συμμετοχής του κ. Βαρουφάκη, θα είναι παρών και ο κ. Χουλιαράκης ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρωγνομώνων (ΣΟΕ) και συμμετέχων στο Euroworking Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά πιθανό να πραγματοποιηθεί, πριν από το κρίσιμο Eurogroup, ιδιαίτερη συνάντηση μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η συνάντηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την ελληνική πλευρά, αλλά οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι από τις επαφές των δύο υπουργών είναι πιθανό να προκύψουν σημαντικές εξελίξεις.

Σχετικές ειδήσεις