ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Συμφωνία στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει

Τσίπρας: Συμφωνία στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει

«Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», ανέφερε - σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου - ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού (11/05/2015) Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

Τέλος, στο Eurogroup, εκτός της ex officio συμμετοχής του κ. Βαρουφάκη, θα είναι παρών και ο κ. Χουλιαράκης ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρωγνομώνων (ΣΟΕ) και συμμετέχων στο Euroworking Group.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (10/05/2015) και ολοκληρώθηκε στις 19:30 το βράδυ!

Η ενημέρωση και η αποτίμηση της έως τώρα πορείας των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, η στάση του κόμματος και η συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την κυβέρνηση, θα βρεθούν στο επίκεντρο και της κοινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν στην συνεδρίαση αυτή θα παραστεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις