ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: «Τη λύση θα δώσει το eurogroup», δήλωσε ο Ολάντ (vid)

Σύνοδος Κορυφής: «Τη λύση θα δώσει το eurogroup», δήλωσε ο Ολάντ (vid)

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, έκανε δήλωση για την Ελλάδα, τονίζοντας πως με τον κ. Τσίπρα θα έχουν απόψε μία «φιλική συζήτηση».

Ο Γάλλος πρόεδρος, προσερχόμενος στη Σύνοδο, επεσήμανε πως η επικείμενη συνάντηση του ίδιου και της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχει στόχο να προλειάνει το έδαφος για τις εργασίες του eurogroup, στο τέλος του μήνα ή στις αρχές του άλλου.

«Δεν είναι εδώ, στη Ρίγα, το μέρος για να διαπραγματευτούμε για το ελληνικό ζήτημα. Είναι αλήθεια, όμως, ότι μας επιτρέπει να προετοιμάσουμε τις επόμενες συναντήσεις και συγκεκριμένα μία συνεδρίαση του Eurogroup στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ολάντ τόνισε πως οι τρεις θα προσπαθήσουν να βρουν μία λύση, που να εξυπηρετεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη.

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως Γαλλία και Γερμανία δεν είναι σε θέση να αποφασίζουν για το σύνολο της Ευρώπης.

«Εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε τα πράγματα και παράλληλα να περάσουμε μηνύματα χρήσιμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Για το ελληνικό ζήτημα ερωτήθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την είσοδό του στο κτίριο που διεξάγεται η συνεδρίαση, ωστόσο αρκέστηκε στο να δηλώσει πως «η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα».

Σχετικές ειδήσεις