ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δημοσκοπήσεις: Οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και εννιακομματική Βουλή

Νέες δημοσκοπήσεις: Οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και εννιακομματική Βουλή

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, οκτακομματική ή εννιακομματική βουλή και μάχη για την τρίτη θέση καταδεικνύουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 0,6 μονάδων, συγκεντρώνοντας 26,5% έναντι 25,9% της Νέας Δημοκρατίας και καταγράφοντας απώλειες σχεδόν τριών μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, στα τέλη Αυγούστου.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,8, το ΠΑΣΟΚ στο 5,8%, το ΚΚΕ στο 5,3%, το Ποτάμι στο 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα στο 4,7%, η Ένωση Κεντρώων στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3% (και οριακά εντός Βουλής).

Και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται: Το 37,2 των ερωτηθέντων θεωρεί εκείνον ως καταλληλότερο για την πρωθυπουργία έναντι του 35,2 % τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Και στη δημοσκόπηση της Μαρκ για το «Έθνος της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου 24,4%, έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 24%.

Και σε αυτήν τη δημοσκόπηση, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η ΧΑ με 5,9 και ακολουθούν το Ποτάμι(5,1%), το ΚΚΕ(4,8%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ(4,3%), Λαϊκή Ενότητα(3,6%) και Ένωση Κεντρώων(3,6%). Εκτός βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ.

Σχετικές ειδήσεις