ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ - Τσίπρας: Δεν πειράζει που δεν εγκαινίασα τη ΔΕΘ - Θα το κάνω τα επόμενα οχτώ χρόνια

ΔΕΘ - Τσίπρας: Δεν πειράζει που δεν εγκαινίασα τη ΔΕΘ - Θα το κάνω τα επόμενα οχτώ χρόνια

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θακυβερνήσει και, μάλιστα, όχι μία αλλά δύο τετραετίες.

Αποστολή: Θωμάς Μόσχος - Διονυσία Προκόπη

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής (06/07/2015) σε μία στιγμή ευθυμίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την υποδοχή που δέχθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΘ, με την οποία και πραγματοποιήσε συνάντηση, είπε πως δεν πειράζει που δεν έκανε ο ίδιος ως πρωθυπουργός τα εγκαίνια της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ συμπλήρωσε, με νόημα πως υπάρχουν και τα επόμενα οκτώ χρόνια.

tsipras mesa

Η συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μακριά από τις κάμερες και με τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος.

Στην επίσκεψή του στην 80ή ΔΕΘ, τον κ. Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι πρώην αν. υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Δημήτρης Μάρδας, Τάσος Κουράκης, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελος, Ρία Καλφακάκου και κομματικά στελέχη.

kouroumplis mesa

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο, όπου επισκέφθηκε περίπτερα της Έκθεσης.

Τσίπρας: Πυξίδα για την επόμενη ημέρα η ΔΕΘ

«Φαίνεται ότι η Έκθεση είναι μια 80χρονη που ξανανιώνει και είναι μια πυξίδα για την επόμενη ημέρα, που θέλουμε να είναι μια ημέρα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του «Πρακτορείου FM 104,9» στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Η Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν πάντοτε ένα βαρόμετρο. Όταν η οικονομία ήταν σε μεγάλη πτώση και ύφεση, είχαμε μια Έκθεση συρρικνωμένη. Φέτος είχαμε μια έκπληξη. Περισσότερες επιχειρήσεις, περισσότερα περίπτερα και χωροταξικά μεγαλύτερος χώρος» επισήμανε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Φραστική επίθεση στον Τσίπρα από δύο γυναίκες

Ένταση επικράτησε λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής (06//09/2015) έξω από το περίπτερο της ΕΡΤ 3 στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι του Newsbomb.gr, Θωμάς Μόσχος και Διονύσια Προκόπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε λεκτική επίθεση από δύο γυναίκες, σύζυγοι μεταλλωρύχων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού. Οι γυναίκες επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Αλέξη Τσίπρα λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Οι άνδρες μας είναι στις στοές. Να φύγετε κ. Τσίπρα».

Άνδρες της αστυνομίας απομάκρυναν τις δύο γυναίκες και το επεισόδιο έληξε, με τον κ. Τσίπρα να συνεχίζει την περιοδεία του χωρίς να σχολιάσει το περιστατικό.

Σχετικές ειδήσεις