ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντάισελμπλουμ: Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια σοβαρή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα

Ντάισελμπλουμ: Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια σοβαρή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα

Αμετανόητος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει στο ίδιο μοτίβο και στη νέα του συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια σοβαρή κυβέρνηση που θα πάρει σοβαρά το πρόγραμμα, αναφέρει. Βεβαίως, τέτοιου τύπου δηλώσεις μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, αλλά ο επικεφαλής του Eurogroup δεν έχει συνηθίσει να είναι διακριτικός σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει, το βασικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη η οποία χάθηκε παντελώς με την προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να επανέλθει. Μάλιστα προχωράει το θέμα περαιτέρω κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να γκρεμίσει τις Αρχές και τις αξίες της Ευρωζώνης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ φυσικά αναφέρεται και στο τρίτο μνημόνιο λέγοντας πως εν τέλει ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παραμείνει η χώρα του στην Ευρωζώνη και δεσμεύθηκε πως θα εφαρμόσει το πρόγραμμα. Αν με ρωτήσετε «υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη» θα σας απαντήσω πως «αυτό θα πάρει λίγο χρόνο» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ τα νέα μέτρα δεν είναι δρακόντεια αλλά αντιθέτως αντιμετωπίζουν και λύνουν σημεία κλειδιά για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Είναι απαραίτητα, είπε και πρέπει να γίνουν.

Ο ίδιος είπε πως έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα για να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα αλλά το ζήτημα είναι στα χέρια των ελλήνων ψηφοφόρων για να του δώσουν μια ακόμα ευκαιρία.

Ο καυγάς με το Βαρουφάκη

Παρότι ο Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Liberation σχετικά με τον καυγά του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Γιάνη Βαρουφάκη, κάτι που και οι δύο είχαν διαψεύσει, ο επικεφαλής του Eurogroup επιμένει πως ποτέ δεν πιάστηκαν στα χέρια.
Άκουσα είπε χαρακτηριστικά την ιστορία αλλά εγώ δεν πιάνομαι στα χέρια. Δεν είναι εντός του ρεπερτορίου μου. Ναι είχαμε μεταξύ μας πολλες λεκτικές εκρήξεις, κάποιες φορές η συμπεριφορά του έναντι των συναδέλφων ήταν απαράδεκτη, πράγμα που έκανε πολύ δύσκολη την αντιμετώπισή του σε πολιτικό επίπεδο, είπε.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Μοσκοβισί που στην ουσία επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε επεισόδιο μεταξύ τους, ξέφυγε με τη φράση «Ήταν πραγματική ανακούφιση για μένα όταν άκουσα ότι ο επίτροπος Μοσκοβισί ήταν έτοιμος να παρέμβει αν ποτέ συνέβαινε κάτι τέτοιο».

Σχετικές ειδήσεις