ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Βαρουφάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή

Καυγάς Βαρουφάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή

Θερμό επεισόδιο είχαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ένταση δημιουργήθηκε αφότου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, είπε : «Εύχεστε να σας φέρουμε νέο Μνημόνιο να το ξαναψηφίσετε. Δεν πρόκειται».

Ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε με οξύ τρόπο λέγοντας πως «κοροϊδεύονται» όταν λένε «πως υπάρχει διαχωρισμός της σύμβασης και του Μνημονίου, πως δεν υπάρχει τρόικα αλλά “ΒG” και πως δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση». «Λέτε ότι πετύχατε διαχωρισμό δανειακής σύμβασης και μνημονίου. Όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη όμως μιλούν για παράταση του μνημονίου και της τρόικας. Ακόμα και ο Ντάισελμπλουμ γελά όταν του αναφέρουν το τέλος της τρόικας. Σας αρέσουν να σας κοροϊδεύουν; Όλοι το λένε τρόικα και μνημόνιο». πρόσθεσε.

Επίσης, για τη λεγόμενη πέμπτη αξιολόγηση, ο κ. Γεωργιάδης επετέθη στον ΥΠΟΙΚ λέγοντας ότι «Η καγκελάριος Μέρκελ παρουσίασε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ως συνέχεια του πλαισίου που τίθεται στο έγγραφο προόδου της 10ης Δεκεμβρίου δηλαδή της τελευταίας επικαιροποίησης που έγινε για την πέμπτη αξιολόγηση». «Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Και να έχει καταργηθεί η πέμπτη αξιολόγηση και να τα λέει σωστά η κα Μέρκελ», τόνισε.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ο ισχυρισμός του κ. Γεωργιάδη ταιριάζει στη «επειδή υπήρχε η βασιλευόμενη Δημοκρατία πριν την Δημοκρατία κι η Δημοκρατία είναι συνέχειά της, άρα έχουμε βασιλευόμενη Δημοκρατία».

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκηςα απάντησε όσον αφορά στις αιτιάσεις πως δεν έφερε στη Βουλή την παράταση της συμφωνίας και δεσμεύτηκε ότι θα την καταθέσει και θα την ανεβάσει και στο διαδίκτυο!

Σχετικές ειδήσεις