ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - Ο Ομπάμα στην Αθήνα

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - Ο Ομπάμα στην Αθήνα

Στην Ελλάδα θα βρεθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (18/10/2016) ο ραδιοσταθμός «REAL FM».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των επαφών του κ. Ομπάμα με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, καθώς, όπως εκτιμάται, ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί να υπάρξει μια λύση στο ζήτημα.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του REAL FM, ο κ. Ομπάμα θα έχει επαφές κατά την περιοδεία του και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία συνιστά έναν σημαντικό «παίκτη» στην υπόθεση του ελληνικού χρέους.

Να σημειώσουμε ότι τις πληροφορίες για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα δεν επιβεβαιώνει, προς το παρόν, το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ.Τσίπρας γνωρίζει ότι το μέλλον του ιδίου και της κυβέρνησης του «κρέμεται» από το ζήτημα του χρέους, καθώς το έχει αναγορεύσει σε μείζονα στρατηγικό στόχο.

Έντονο ωστόσο είναι και το παρασκήνιο σε Βρυξέλλες και Φρανγκφούρτη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιθυμεί λύση για το ελληνικό χρέος, γεγονός που τον τοποθετεί απέναντι από τη Γερμανία και τη στρατηγική Μέρκελ Σόιμπλε.

Τι επόμενες ημέρες, και αφού το Μαξίμου επιβεβαιώσει την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να στείλουν μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα για το τι ακριβώς πρέπει να πει και... να μην πει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα ίσως είναι το «κλειδί» για τη λύση στο ζήτημα του χρέους και μια μεγάλη ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις