ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ η επιστροφή των διαγραφέντων

Πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ η επιστροφή των διαγραφέντων

Σκεπτικισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που πρώτο το newsbomb ανήρτησε την πληροφορία ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται σήμερα να καλέσει σε πανστρατιά όλα τα στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων και των διαγραφέντων.

Από την ώρα που το αντιλήφθηκαν, τα τηλέφωνα «πήραν φωτιά». Όλοι αναμένουν πλέον τις λεπτομέρειες που θα θέσει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Αν και έχει γίνει –σε κάποιο βαθμό– η απαιτούμενη προεργασία, σε περίπτωση που οι μετανοούντες επιστρέψουν, στις περιφέρειες θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο κ. Βενιζέλος σήμερα το μεσημέρι θα θέσει όρους και προϋποθέσεις επιστροφής, ωστόσο όσοι θορυβήθηκαν, άρχισαν από χθες τη γκρίνια.

Οι εκλογικές περιφέρειες που υπολογίζεται ότι θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εξής:

Β' Αθηνών

Η πιθανή επανένταξη της κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου θα προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στους εκεί βουλευτές. Από τη μια κατεβαίνει εκεί ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έχει μετατρέψει σε αξίωμα το Μνημόνιο και δίπλα του η Μ. Ξενογιαννακοπούλου θα «πλασάρεται» από τους πολιτικούς της φίλους ως αντιμνημονιακή. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια η παρουσία της δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για την μεγαλύτερη περιφέρεια στην Ελλάδα και ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ έρχεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις τρίτο κόμμα.

Μεσσηνίας

Σήμερα η μοναδική βουλευτής που παραμένει στο ΠΑΣΟΚ είναι η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου. Ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης έχει ενταχθεί ήδη στην ΔΗΜΑΡ και ο κ. Δημήτρης Κουσελάς ανήκει στους διαγραφέντες. Αναμένεται να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε η κυρία Γιαννακοπούλου να μην… πάρει τ’ όπλο της, όταν ακούσει πως ο κ. Κουσελάς θα είναι ξανά υποψήφιος!

Βοιωτίας

Ο κ. Βασίλης Τόγιας προβληματίζεται προς το παρόν για το αν τελικά κατέλθει στις εκλογές. Εκεί η, επίσης, μόνη που παραμένει βουλευτής ΠΑΣΟΚ είναι η κυρία Τσόνογλου. Με δεδομένη την εκλογική πτώση του κόμματος, αλλά και την προπόρευση του κ. Τόγια στις προηγούμενες εκλογές θα υπάρξει πρόβλημα για την… συνεπή Τσόνογλου.