ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Επαναληπτικές εκλογές αν υπάρξει ακυβερνησία

Α. Σαμαράς: Επαναληπτικές εκλογές αν υπάρξει ακυβερνησία

Αναπόφευκτες χαρακτήρισε τις επαναληπτικές εκλογές σε περίπτωση ακυβερνησίας ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε αυτοδυναμία όχι για να εκβιάσει, αλλά για να αποφύγει την ακυβερνησία και τον μετεκλογικό εκβιασμό. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ», ο πρώτος που δεν θέλει ακυβερνησία είναι ο ίδιος, διευκρινίζοντας όμως ότι «εκβιασμός είναι να επιβάλουν σε ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές να κυβερνήσει με αυτούς που έχασαν».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε τι όρους θα θέσει το δεύτερο κόμμα στο πρώτο, σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης, καθώς και το τι θα γίνει εάν «στην αρχή ξεκινούσαμε μαζί και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ εκβίαζε τον κ. Βενιζέλο να αποσύρει τη στήριξή του».

«Αυτά δεν είναι απλώς ακυβερνησία, είναι παρατεταμένη ακυβερνησία, και αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ των ανατροπών, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα που έχει αναξιοποίητο πλούτο, ενώ επανέλαβε τη θέση του υπέρ της οριοθέτησης της ΑΟΖ.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι δεν θα βάλει άδικους φόρους, ενώ έθεσε ως στόχο του την προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας από νέα σκληρά μέτρα. Στα πλαίσια αυτά, επανέλαβε ότι θα αντικαταστήσει όλους τους φόρους ακίνητης περιουσίας με το ΕΤΑΚ.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των δανειοληπτών και ιδιαίτερα εκείνων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, η μηναία δόση των οποίων δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματός τους κάθε μήνα.

Σχολιάζοντας τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει να κατάσχεται η περιουσία πολιτικών που κλέβουν. Επίσης, διεμήνυσε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή όσον αφορά την εγκληματικότητα και ζήτησε την άμεση λύση του θέματος των λαθρομεταναστών.