ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Τα κόμματα του μνημονίου καταρρέουν

Αλέξης Τσίπρας: Τα κόμματα του μνημονίου καταρρέουν

"Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αν γίνει αποδεκτή η πρόταση που έχουμε καταθέσει με απόλυτη ειλικρίνεια προς τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και στα Γρεβενά η Αριστερά θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη με μεγάλη διαφορά. Τα κόμματα του μνημονίου καταρρέουν", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου στα Γρεβενά.

"Κοινό τους πρόγραμμα είναι το δεύτερο μνημόνιο. Και στο δεύτερο μνημόνιο καταγράφεται με δραματικό τρόπο το τι περιμένει τον ελληνικό λαό το επόμενο διάστημα", εξήγησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

"Να ανατραπούν πλήρως οι συσχετισμοί. Επιδιώκουμε η Αριστερά να γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων. Με εμάς στη διακυβέρνηση του τόπου, δεν θα δίνουμε προτεραιότητα στους πιστωτές και στους τοκογλύφους, αλλά στις άμεσες κοινωνικές ανάγκες και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας", δήλωσε ο κ. Τσίπρας στους δημοσιογράφους.

"Η πρόταση αυτή αφορούσε κυρίως το ΚΚΕ και την Δημοκρατική Αριστερά όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά η σύμπραξη με αυτές τις δύο δυνάμεις βασικά θα δημιουργούσε προϋποθέσεις νίκης.

Αυτό θα έδινε μια άλλη δυναμική ξέρετε. Μας απαντάνε με τεχνικού χαρακτήρα επιχειρήματα και δικαιολογίες, ότι ο εκλογικός νόμος είναι έτσι που θα τα ξανάδινε πίσω . Δηλαδή αν δεν ήταν ο εκλογικός νόμος θα ερχόντουσαν να πάμε μαζί; Αν η απάντηση είναι καταφατική τότε σημαίνει ότι θα πάμε μαζί μετά τις εκλογές. Αν είναι η απάντηση είναι και εκεί αρνητική, τότε θα πρέπει να δώσουν μια ξεκάθαρη εξήγηση στον ελληνικό λαό", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην πρόταση που είχε καταθέσει για συνεργασία της Αριστεράς.