ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Π. Ψωμιάδης ζητάει από τον Τρεμόπουλο 600.000 ευρώ

O Π. Ψωμιάδης ζητάει από τον Τρεμόπουλο 600.000 ευρώ

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της κόντρας του Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον υποψήφιο των Οικολόγων Πράσινων στην Α' Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων, ο Π. Ψωμιάδης κατέθεσε δύο αγωγές εναντίον του κ.Τρεμόπουλου ζητώντας ως αποζημίωση 600.000 ευρώ και 5.000 για κάθε δήλωση που θα κάνει!

Όπως αναφέρουν «ο τελών εν αργία περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, που λόγω της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να χωνέψει την απουσία του από τις πολιτικές εξελίξεις κι από τα κανάλια, σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης, κατέθεσε δύο αγωγές κατά του Μιχάλη Τρεμόπουλου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την καταδίκη που του κόστισε τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.»

Η μία αγωγή αφορά σε μια δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου, με αφορμή την απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκασε, για την υπόθεση της μείωσης των προστίμων, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στις αμμοληψίες του Αξιού! Η δεύτερη στις δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου για τη μεταφορά μαθητών.

Από την πλευρά του ο Μ. Τρεμόπουλου σχολιάζοντας τις δύο αγωγές δήλωσε: «Ήταν αναμενόμενο για μένα να στραφεί κάποια στιγμή εναντίον μου ο εν αργία περιφερειάρχης. Αντιλαμβάνομαι την πικρία του για τον πολιτικό παροπλισμό, αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι' αυτό. Ευθύνεται το σύστημα που καλλιέργησε ο ίδιος και οι πράξεις του. Οι δικαστικές περιπέτειές του εξάλλου, δεν εξαντλούνται σε μια ή δυο υποθέσεις. Εμείς προτού κάνουμε μια καταγγελία, προτού στείλουμε μια υπόθεση στη Δικαιοσύνη, έχουμε σοβαρότατες ενδείξεις έως αποδείξεις για παραλείψεις, παρανομίες, παραβάσεις, παρατυπίες. Αλλά την τελική απόφαση τη βγάζει πάντα η Δικαιοσύνη. Ο κ. Ψωμιάδης επέλεξε να κάνει αισθητή την παρουσία του με μια αγωγή που με στοχοποιεί, αλλά δε με κάμπτει. Έχω δεχτεί πολλές τέτοιες επιθέσεις, αλλά δεν καταδικάστηκα ποτέ από κάποιο δικαστήριο. Είμαι στην πολιτική για να υπερασπίσω το γενικό συμφέρον, το συμφέρον του τόπου, των πολιτών, της χώρας και των ανθρώπων που με εμπιστεύονται να τους εκπροσωπώ. Και θα το κάνω με όποιο κόστος. Δε θα μας σταματήσουν οι διώξεις του σάπιου συστήματος που καταδίκασε στη στασιμότητα και το σκοταδισμό τη Θεσσαλονίκη επί δεκαετίες. Αυτό το σύστημα αντιπαλεύουμε. Δεν είναι προσωπική η κόντρα μου με τον κ. Ψωμιάδη. Είμαι απέναντι στα κυκλώματα και στα άτομα που λειτουργούν με αδιαφάνεια, που καταπατούν το συλλογικό συμφέρον, που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον του τόπου μου. Είμαι και θα συνεχίσω να είμαι απέναντι στο αναχρονιστικό, στο παρωχημένο, στη σήψη και τη διαφθορά. Η καλύτερη απάντηση στην αγωγή Ψωμιάδη εναντίον μου είναι η είσοδος των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλή».