ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Την Κυριακή αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του

Αλ. Τσίπρας: Την Κυριακή αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την προεκλογική του ομιλία την Ομόνοια.

Μιλώντας στους οπαδούς του, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να υπάρξει ένα «τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής» που στις 6 Μαΐου θα φέρει το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του, θα διώξει την τρόικα από την Ελλάδα και θα δημιουργήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ.

«Την Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του. Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών. Η Ελλάδα της ολιγαρχίας με την Ελλάδα της Δημοκρατίας» τόνισε.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για την πρόταση να συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι υπάρχουν «δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας» οι οποίες ενώθηκαν σε μία ιερή συμμαχία για να πολεμήσουν αυτήν την προοπτική.

«Έχουν δίκιο να μας φοβούνται»

Κάνοντας λόγο για «λυσσαλέες» επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «έχουν απόλυτο δίκιο να μας φοβούνται. Έχουν δίκιο να μας πολεμάνε. Γιατί εμάς δεν μας έχουν στο τσεπάκι τους» και επανέλαβε ότι δε θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Δεν είναι αντίπαλος μας το ΚΚΕ»

Αποφεύγοντας να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στην επίθεση της Αλέκας Παπαρήγα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αντίπαλος δεν είναι το ΚΚΕ αλλά «ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος» που για να ανατραπούν, χρειάζεται ένωση τη Αριστεράς. Επίσης, έκανε λόγο για επιμονή του Φώτη Κουβέλη «να αρνείται τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ εσχάτως μιλά για την ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τους ζήτησε να στηρίξουν το κόμμα του, λέγοντας: «είμαστε πια στην ίδια όχθη του ποταμού. Από αυτούς κινδυνεύετε ,όχι από εμάς».