ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν τη μάχη των εκλογών

Ποιοι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν τη μάχη των εκλογών

Επιστρατεύονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη μάχη σε όλη την Ελλάδα, αφού πλέον δεν έχουν το προσωπικό άγχος της εκλογής, δεδομένου του ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα γίνουν με λίστα κι όχι με σταυροδοσία.

Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Σκανδαλίδης , Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και άλλοι θα ξεκινήσουν περιοδείες σε όλη τη χώρα προκειμένου να «ζεστάνουν» το ψυχρό κλίμα με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που το έχουν εγκαταλείψει.

Πρώτος στόχος είναι το λεκανοπέδιο Αττικής. Εκεί τον πρώτο λόγο θα έχουν οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Κώστας Σκανδαλίδης, οι οποίοι εκλέχθηκαν πρώτοι στη Β' και Α' Αθηνών αντίστοιχα. Ο κ. Λοβέρδος θα αναλάβει το Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών και τη Β' Πειραιώς. Ο κ. Σκανδαλίδης θα τρέξει την Α' Αθηνών, και το δυτικό κομμάτι της Β' Αθηνών.

Δεύτερον, θα δοθεί έμφαση στις μονοεδρικές όπου το ΠΑΣΟΚ τις έχασε. Εκεί κυκλικά θα τις επισκέπτονται όλον τον μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές διάφορα στελέχη, εκτός των υποψηφίων βουλευτών.

Τρίτος στόχος, είναι η Κεντρική Ελλάδα, όπου εκεί το ΠΑΣΟΚ είχε παραδοσιακούς ψηφοφόρους, κυρίως στον αγροτικό πληθυσμό και τους οποίους έχασε. Ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να περιοδεύσει ο ίδιος στους περισσότερους νομούς της χώρας, και ενδεχομένως θα επαναφέρει το «πράσινο λεωφορείο» με το οποίο είχε ταξιδεύσει ο Γ. Παπανδρέου σε όλη την επικράτεια το 2004, το 2007 και το 2009. Στο «λεωφορείο», οι επιβαίνοντες θα είναι στελέχη των περιφερειών, προβεβλημένα στελέχη και δημοσιογράφοι.